Quick Boys verspeelt dure punten tegen TEC

Op de valreep van de winterstop heeft het team van Edwin Grünholz zichzelf een slechte dienst bewezen. In een festival van gemiste kansen werd tegen laagvlieger TEC op eigen veld een 1-2 nederlaag geleden.

De toon voor deze wedstrijd was vroeg gezet. Quick Boys zocht veelvuldig het doel van de tegenstander en dat leverde al in het eerste half uur veel spektakel op. Eerst werd Van den Meiracker van achteren onderuit gelopen in het strafschopgebied. Vervolgens maakte een verdediger hands, na een schot van Runderkamp. In beide gevallen zag de scheidsrechter geen reden om de bal op de stip te leggen.

Panka ging na een mooie actie de een-twee aan met Owusu, die hem vrij voor het doel zette. Maar hij knalde op de benen van de al liggende doelman. Even later kon Ket vrij uithalen na een combinatie met Staal, maar de inzet was te zacht.

In de 21e minuut leek de 1-0 dan toch een feit, maar het doelpunt van Nwankwo werd afgekeurd. Dat leverde de nodige commotie op, die later ook terecht bleek te zijn. Uit de beelden werd duidelijk dat er totaal geen sprake was van buitenspel.

Even later kon Staal inkoppen uit een corner, maar de bal ging rakelings langs de kruising. Zo werd het langzaam tijd voor de aloude voetbalwet. Na iets meer dan een half uur leed Ket dom balverlies rond de middellijn. TEC kon eruit komen en strafte het meteen af: 0-1.

Maar nog voor rust kreeg de thuisploeg alle kans om terug te komen. Eerst was er voor Junte een grote mogelijkheid om vrij voor de goal met een boogbal te scoren. Maar de bal ging naast, doordat hij ook nog de wild instormende keeper probeerde te ontwijken. Die maakte weliswaar geen bewuste overtreding, maar kon ook totaal niet meer bij de bal. Dus ook hier had de bal op de stip gekund. Diezelfde keeper tikte daarna een hard schot van El Kachati nog net uit de hoek.

De allergrootste kans van deze helft was voor Owusu. Met een prachtige pass van Ket werd hij helemaal vrij voor het doel gezet en had de hoek voor het uitkiezen. Maar om onbegrijpelijke redenen besloot hij om de bal opzij te spelen, waarna een verdediger kon onderscheppen.

Na de thee ging Quick Boys nog meer risico nemen. Het bleef wel opletten, want TEC kon er daardoor een paar keer gevaarlijk uitkomen in de counter. De kansen van de Katwijkers bleven voorlopig beperkt tot een afstandsschot van Runderkamp, dat maar net naast ging. En na iets meer dan een dan een uur was het opnieuw Ket die in de fout ging. Halverwege de helft van de tegenstander verspeelde hij de bal heel knullig, zonder enige medespeler in z’n rug. Drie spelers van TEC konden op het doel af en de 0-2 was een feit.

Een nieuwe domper, maar toch gaven de gastheren niet op. Na een hakballetje van El Kachati wist Staal vlakbij het doelgebied de bal af te schermen. De TEC-verdediger kon alleen bij de bal door hem opzichtig onderuit te halen. Maar opnieuw weigerde de scheidsrechter een penalty te geven.

In de 71e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied vuurde Runderkamp de bal in de touwen. El Kachati kon in de slotfase nog een keer alleen op het doel af, maar de vuisten van de keeper brachten redding. Hij wist daarna ook nog de rebound van Sem van Duijn te voorkomen.

Zo werd een hele aardige eerste seizoenshelft toch nog in mineur afgesloten. In januari starten we weer, met de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.

Foto’s: Pro Shots