Quick Boys Vrouwen 1 uitgeschakeld in nacompetitie

Quick Boys Vrouwen 1 is er niet in geslaagd promotie af te dwingen naar de 2e klasse. Na het 1-0 verlies van vorige week, werd het gisteren in eigen huis 1-1 tegen SVS Vrouwen 2. Hierdoor is de ploeg uitgeschakeld in de nacompetitie.

Het gelijke spel werd bereikt met beter spel dan SVS, dat ook vorige week qua spel de meerdere moest erkennen in de blauwwitte brigade, maar dankzij een gelukkig schot wel de 1-0 winst wist te pakken. Extra zuur is het wanneer je over twee wedstrijden de betere bent, maar toch met lege handen staat.

De eerste helft begon met een klein veldoverwicht voor de bezoekers. Na tien minuten spelen nam Quick Boys het spel over en met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. Helaas ging dat ook ten koste van een lelijke blessure voor Pieneke Remmelzwaal. In een aanval kreeg zij rond de middenlijn een geweldige trap voor de enkels. De scheidsrechter zag niets en uit de aanval die daaruit voorkwam, kwam de bal in de handen van de keepster. Remmelzwaal probeerde het nog wel, maar moest even later toch het veld verlaten. Haar vervangster is Julia van Duijvenvoorde van de MB1.

Het veldoverwicht voor Quick Boys nam inmiddels neemt steeds grotere vormen aan. In de 40e minuut viel de openingsgoal: de bal kwam terecht bij Sanne van Beelen, die na een paar passen verwoestend uithaalde. Haar schot verdwijnt over de keepster, in het doel. Het ijs lijkt gebroken, want ineens gaat het echt lopen en met een kans die tegen de keepster komt, een corner die net naast wordt gekopt en nog een bal tegen de paal wordt met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opgezocht.

Na rust hetzelfde spelbeeld als voor rust. SVS probeert meteen druk te zetten, maar Quick Boys kan zich daar onderuit voetballen. De bal wordt geconcentreerd rondgespeeld en als het kan wordt de bal in de diepte gespeeld, waar met veel bewegende speelsters naar een opening gezocht wordt. Na ruim een kwartier spelen krijgen we op de middenlijn een vrije trap mee. De bal wordt te snel genomen en komt niet bij een Quick Boys speelster, maar bij een bezoekster. Die kan doorlopen omdat de meeste speelsters van de thuisploeg in voorwaartse richting staan. In de 1 op 1 situatie met Eliza van de Plas, keepster van Quick Boys is de aanvalster de sterkste en is het 1-1. Nu moest er dus tweemaal gescoord worden, maar met nog ruim een half uur te spelen, was hier nog alle tijd voor. De kansen kwamen nog, onder meer opnieuw een bal tegen de paal, maar een voorsprong, laat staan 3-1, zat er niet meer in.

Door dit gelijke spel is Quick Boys Vrouwen 1 uitgeschakeld voor verdere deelname aan de nacompetitie en is het seizoen voorbij. Ondanks een aantal blessures en liefst vijf spelers die ook nog speelgerechtigd zijn voor de B-junioren, heeft deze jonge groep zich dit seizoen kranig verweerd en een puike prestatie neergezet, een prestatie die bij aanvang van het seizoen niet werd verwacht.

(Foto: Kees van Beelen)