Quick Boys weet weer wat winnen is

Na vijf verliesbeurten op rij mocht Quick Boys vanmiddag weer eens drie punten bijschrijven. Op sportpark Nieuw Zuid werd GVVV met 2-0 verslagen. Lorenzo van Kleef en Youssef El Kachati waren in het eerste bedrijf trefzeker namens de formatie van Edwin Grünholz.In aanloop naar de ontmoeting met de Veenendalers kreeg de hoofdtrainer van de blauw-witten goed nieuws uit de ziekenboeg. Jan-Willem Kamp, Darren Maatsen én Ivailo Staal waren weer fit genoeg bevonden door de medische staf en verschenen meteen aan de aftrap. Ook Levi van Duijn had weer een basisplaats na zijn enkelblessure.

De aanwezige fans zagen een levendige openingsfase op Nieuw Zuid. De eerste grote kans was voor El Kachati die door Kamp werd weggestuurd. De aanvaller wist Jan van Willige niet te passeren. Diezelfde doelman pareerde een minuut later een lob van Maatsen, maar zijn redding vond net buiten het strafschopgebied plaats. Scheidsrechter Vereijken kon niets anders dan hem de rode kaart voorhouden. GVVV moest dus verder met tien man.Invaldoelman Johan Jansen – hij verving Adham El Idrissi – ging verder met waar zijn voorganger mee bezig was: ballen tegenhouden. Zo maakte de routinier inzetten van Levi van Duijn, Lorenzo van Kleef en Maatsen onschadelijk en zag tot zijn grote opluchting een poging van Bekooij naast gaan. Toch moest Jansen op slag van rust alsnog capituleren op een inzet van Van Kleef. De inlopende middenvelder kreeg de bal aangespeeld door Maatsen en bracht zijn ploeg met een geplaatste schuiver op voorsprong: 1-0.

Nog voor rust werd de marge verdubbeld. Opeens had El Kachati zeeën van ruimte en mocht hij zomaar richting het vijandelijke doel opstomen. De geboren Leidenaar faalde niet en schoot de bal feilloos tegen de touwen: 2-0.Na de doelwisseling – met Nick Runderkamp in de ploeg voor Staal – hinkte Quick Boys op twee gedachten. Snel op jacht naar de derde treffer of de verkregen voorsprong consolideren. Het kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. De thuisploeg liet na om het tempo hoog te houden en op zoek te gaan naar de vrije man. Het spel werd slordiger en de spelers maakten continu foute keuzes waardoor een vroegtijdige beslissing uitbleef. Sterker nog, de spanning had weer helemaal terug kunnen zijn als de voorwaartsen van GVVV hun vizier op scherp hadden staan.Toch kreeg ook de thuisploeg nog enkele dotten van kansen. Zo had Bekooij op aangeven van Kamp de bal voor het inkoppen, maar mikte de aanvaller net naast. Op aangeven van invaller Ricky van Haaren verscheen El Kachati vrij voor doelman Jansen en ook hij schoot de bal langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de paal. In de slotfase waren Van Haaren (2) en Sem van Duijn zeer kansrijk om de score verder op te voeren.

De voorsprong kwam echter niet meer in gevaar en zodoende boekte Quick Boys voor het eerst sinds 16 april jl. weer eens een zege. Dankzij deze driepunter zijn de blauw-witten definitief veilig en kunnen zij in de resterende duels met Kozakken Boys, Jong FC Volendam en Noordwijk vrijuit spelen.

Foto’s: Pro Shots