Quick Boys wint periodetitel na zege op ASWH

Quick Boys blijft winnen, al kwam de winst tegen ASWH alles behalve gemakkelijk tot stand. Na al snel op voorsprong te zijn gekomen stonden de blauwwitten onder druk van ASWH dat niet wist te scoren. Vroeg in de tweede helft verdubbelde Quick Boys de voorsprong. Weer drong ASWH aan maar bleef onmachtig te scoren.

ASWH ging direct op zoek naar een doelpunt en trachtte vanaf acquit Quick Boys onder druk te zetten. Na enige plaagstootjes richting de blauwwitten te hebben uitgedeeld moest ASWH toezien dat Quick Boys na amper tien minuten spelen de eerste gelegenheid benutte om op voorsprong te komen.  Een vrije schop na een overtreding op Jerghino Sahadewsing werd via het hoofd van Antony Bentem tot hoekschop verwerkt. Via Dennis van der Plas kwam een hoekschop van Jerghinio Sahadewsing in de voeten van topscoorder Yordi Teijsse die dit buitenkansje benutte.

IMG_2127

Kort daarop ontsnapte Quick Boys aan de gelijkmaker toen een afstandsschot van Victor Blok op de deklat belandde. ASWH trok alles uit de kast om de score weer gelijk te trekken. Fysiek spel werd niet geschuwd. Nadat eerst Robin Mulder goed wegkwam na een charge op Mohamed el Osrouti, moest oude bekende David Almeida een gele kaart incasseren na weer een overtreding op El Osrouti. ASWH was overduidelijk op zoek naar de gelijkmaker tegen Quick Boys dat zich massaal had teruggetrokken op de eigen speelhelft en zich nog maar zelden liet ziet op de speelhelft van de tegenstander. ASWH drong aan bij de blauwwitten maar bleef zich stuklopen op de blauwwitte muur van verdedigers die niet toestonden dat de gasten tot scoren kwamen.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Quick Boys startte in ieder geval fanatieker dan de eerste helft en zocht direct de aanval. Daardoor kon zich een interessante wedstrijd ontwikkelen waarbij sprake was van twee tegenstanders die beiden volop voor de winst gingen. Al direct leek Quick Boys gevaarlijk toen Robert Steemers vanaf de linkerflank een actie maakte maar daarbij moest toezien dat zijn voorzet werd onderschept door een tegenstander hierdoor werd Yordi Teijsse niet bereikt. De hoekschop die hieruit volgde bleef zonder consequenties. In de tiende minuut wist Mohamed el Osrouti de marge te verdubbelen door een aanval af te ronden en de bal met een diagonaal schot langs doelman Stef Doedee te werken. Een paar minuten later leek Quick Boys de score uit een hoekschop zelfs verder te kunnen verhogen, meerdere doelpogingen bleven onbenut waardoor de score ongewijzigd bleef.

ASWH ging wisselen, bleef aandringen maar wist de score niet te wijzigen. Met nog een kwartier te spelen leken de gasten te profiteren van een concentratiefout in de blauwwitte verdediging waardoor ASWH een doelpoging kon wagen. De bal belandde naast het doel. Een paar minuten later leek Yordi Teijsse te kunnen profiteren van een dergelijke situatie bij ASWH, ook Teijsse mikte de bal naast het doel. Met het einde van de wedstrijd in zicht leek ASWH eindelijk loon naar werken te krijgen. ASWH zette Quick Boys onder druk de blauwwitte verdediging wist de bal niet weg te werken. Nadat eerst de lat uitkomst bracht voor Quick Boys waren de blauwwitten nog niet uit de zorgen, uiteindelijk kon de bal alsnog worden weggewerkt. Aan de andere kant trof Teijsse, na een fraaie vooractie van de spits, de binnenkant van de paal.
Veel maakte het niet uit. Weer won Quick Boys, weer hield de defensie de nul (de achtste keer) en werd het periodekampioenschap behaald. De blauwwitten zijn helemaal klaar voor de kraker tegen naaste concurrent vv Noordwijk.

IMG_2384

Scoreverloop: ‘8 1-0 (Teijsse) | RUST | ’55 2-0 (El Osrouti)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. v.d. Plas, Ravensbergen, Hoek, Sahadewsing, A Cohen (c), El Osrouti (’75 Driebergen), Teijsse, Steemers (’88 Thomas de Vries)

De wedstrijdbeelden:

De nabeschouwing met Jerghinio Sahadewsing en Henry Opoku:

De persconferentie met beide trainers:

Geef een antwoord