RCL Da3 – Quick Boys Da 1 5-2 (ruststand 4-2)

Quick Boys dames 1: slachtoffer van ongelijke start competities in het damesvoetbal
Het bovenstaande klinkt misschien een beetje als zoeken naar een excuus, maar het is wel waarheid. Werd vorige week verloren van FC Lisse dames 2, waarvan dames 1 nog niet gestart was met de competitie en er dus een groot aantal 2e klasse speelsters meededen in deze wedstrijd.

Vandaag moest aangetreden worden tegen RCL dames 3. Het 2e van de Leiderdorpers (1e klasse landelijk) was vrij, en dus speelden er twee speelsters uit dit team mee met dames 3. De spits, afkomstig uit dames 2 scoorde vier doelpunten en zie daar een gedeeltelijke verklaring voor het verlies. Het tweede stuk van de verklaring is te vinden in het niet agressief spelen op de bal, een beetje een gelaten indruk kun je dus zeggen.

Dan de wedstrijd zelf. Het eerste doelpunt van RCL komt door het centrum van onze verdediging. Dat is al in de 4e minuut en dan kijk je dus zeer snel tegen een achterstand aan. We hervinden ons zeer snel en in de 7e minuut is het al weer gelijk door een kopbal van Laura op een voorzet van Vivian. De valse start is hiermee rechtgezet en dus kunnen we gaan voetballen.
De wedstrijd gaat lange tijd gelijk op met iets meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Bij Quick Boys dames 1 oogt het wat rommelig. De bal moet snel naar voren en die ballen komen dus net zo hard terug. Het middenveld is voor de thuisploeg en dus ook de kansen. Toch komen wij na 24 minuten spelen op een 1-2 voorsprong. Laura tikt de bal door op Emma. Die kan de bal tussen de benen van een tegenstander door nog beroeren en we zien de bal in het doel van de tegenstander verdwijnen. Ondanks een licht veldoverwicht staat de thuisploeg dus wel achter.
Maar lang kunnen we er niet van genieten. Binnen 4 minuten stelt RCL orde op zaken. De spits van RCL glipt weg uit de rug van onze verdediging en weet daardoor ook Mandy te verschalken. Kort daarop ligt vanuit het niets de bal in het net achter onze keepster en staan we dus weer achter. Het wordt nog erger. Na 38 minuten spelen verspelen we op een knullige manier de bal op de rand van onze 16 meter. Omdat iedereen in een voorwaartse beweging is kan de spits van RCL doorlopen en de ruststand van 4-2 op het scorebord zetten.

In de rust spreken we af uit een ander vaatje te gaan tappen. Eenmaal op het veld laten we zien dat we wel degelijk goed kunnen ballen. We proberen de bal wat sneller rond te laten gaan en zo de druk op de tegenstander op te voeren. RCL moet terug en Mandy krijgt, op wat terugspeelballen na, wat minder te doen. RCL loert op de counter en moet meer ruimte weggeven. Aan Quick Boys zijde, en daar moeten we eerlijk over zijn, overheerst de onrust. RCL is vele malen feller op de bal en dat maakt ons onzeker en onrustiger. Omdat we uit alle macht proberen de aansluiting te krijgen vergeten we wel eens te verdedigen. En zo is het mogelijk dat na zo’n 18 minuten spelen de RCL spits weer door kan lopen en weer kan scoren.

We moeten eerlijk zijn over vandaag. Met twee speelsters uit de eerste klasse in de gelederen bij de thuisploeg was het voor dit jonge Quick Boys dames 1 niet mogelijk om van RCL dames 3 te winnen. Ook al omdat ons spel vandaag niet goed was. Gelukkig realiseren we ons dat en zullen we trachten dat komend weekend recht te zetten, thuis tegen Hazerswoudse Boys om 16.15 uur.