Regelmatige oefenzege op Westlandia

Quick Boys heeft vandaag de vijfde vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding in winst weten om te zetten. Zondagderdedivisionist Westlandia werd op Nieuw Zuid met duidelijke cijfers verslagen: 3-0.



Trainer Edwin Grünholz gunde jongelingen Levi van Duijn en Stijn Haasnoot een basisplaats tegen de Naaldwijkers. Quick Boys begon goed aan de wedstrijd en creërde in de openingsfase de nodige kansen. Waar een bekeken lob van Van Duijn nog geen doelpunt opleverde, kopte Mike van den Ban een afgemeten voorzet van Fernando Lewis wél tegen de touwen: 1-0.

De doelpuntenmaker was sowieso in goede doen en drukte in aanvallend opzicht meermaals zijn stempel op de wedstrijd. Een schot uit de tweede lijn van Van den Ban ging rakelings over het vijandelijk doel en een poging in de korte hoek bleef eveneens zonder succes. Even later mocht Jeffrey Ket wel juichen toen de verdediger een afgeslagen bal tot doelpunt wist te promoveren: 2-0.

Quick Boys was heer en meester en keeper Paul van der Helm hoefde zich niet bovenmatig in de spannen om zijn doel schoon te houden.



Na de doelwisseling bleef de thuisploeg de bovenliggende partij, maar de druk op het doel van de Westlanders nam wel af. Toch wist Sylvano Comvalius het net te vinden, waardoor de spits zijn eerste treffer van de voorbereiding wist te produceren: 3-0.

De wedstrijd kabbelde voort, de amusementswaarde ging omlaag. In de slotfase kregen Van den Ban en invaller Jesper de Vré nog mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar beide spelers wisten het net niet meer te vinden.