Sem van Duijn maakt definitieve overstap naar A-selectie

Sinds de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag hij zich bewijzen tijdens trainingen en oefenwedstrijden van de hoofdmacht. Sem van Duijn heeft in de eerste weken een dusdanig goede indruk achtergelaten dat de aanvaller definitief wordt overgeheveld naar de A-selectie. Het 17-jarige talent tekent op sportpark Nieuw Zuid een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Van Duijn komt uit een echte Quick Boys-familie. Zijn vader heeft jarenlang in het tweede elftal gespeeld en een handvol wedstrijden in de hoofdmacht. Menig supporter kent ook zijn oom Floor van Duijn jr. vanwege zijn prestaties in de jaren negentig van de vorige eeuw. Daarnaast is zijn opa Floor van Duijn sr., een van de eerste amateurinternationals van de blauw-witten, in een verder verleden zeer succesvol geweest op Nieuw Zuid.

Zelf maakte Van Duijn kennis met de voetbalsport bij Valken’68, voordat hij op achtjarige leeftijd aansloot bij de jeugdopleiding van de blauw-witten. Zijn talent bleef ook bij de profclubs niet onopgemerkt, want Sparta Rotterdam strikte hem in het seizoen 2016-2017. Tot twee seizoenen geleden was Van Duijn actief op Het Kasteel voordat hij terugkeerde op het oude nest.

Toevallig kent Gert Pluimgraaff, die een verleden als jeugdtrainer heeft, de nieuwe contractspeler al heel lang. ,,Ik had Sem onder mijn hoede toen hij als klein jongetje in Quick Boys E1 speelde. Dat was een heel talentvolle lichting. Ik ben heel blij dat Sem als eerste speler van die groep de stap naar de hoofdmacht heeft kunnen maken. Hopelijk volgen er op termijn meer van zijn leeftijdsgenoten,” spreekt het bestuurslid Selectievoetbal zijn verwachtingen uit.

,,Een maand geleden hoorde ik dat ik in de voorbereiding mocht meetrainen,” vertelt Van Duijn voorafgaand aan de presentatie. ,,Trainen met oudere en ervaren jongens die van alles hebben meegemaakt. Dat vind ik al heel mooi. Maar dat ik nu een contract mag tekenen, slaat alles. Dat had ik nooit durven dromen. Hier ben ik echt heel blij mee!”

Het is dan ook heel snel gegaan voor de jonge aanvaller. ,,Op de trainingen gaat het lekker. Ook hou ik een goed gevoel over aan mijn invalbeurten tot nu toe. Van medespelers en technische staf krijg ik complimenten voor mijn spel. Eigenlijk ben ik een rechtsbuiten, maar de trainer wil graag dat ik vanaf de linkerkant speel. Daar heb ik in de zomerstop ook extra op getraind. Mijn snelheid en diepgang zijn mijn grootste wapens,” besluit het jongste lid van de selectie.

Langs deze weg wordt Sem van Duijn van harte gefeliciteerd met zijn eerste contract bij de blauw-witten en hoopt de Technische Commissie op een succesvolle ontwikkeling in de komende jaren.

//ORIGINAL SPORTLINK SCRIPT quickboys.nl