Spijkenisse – Quick Boys 0 – 2

Quick Boys is Spijkenisse de baas

Hoewel het initiatief tijdens de eerste helft grotendeels bij Quick Boys lag kwamen de blauwwitten pas met de rust in zicht op voorsprong.  In de tweede helft probeerde Spijkenisse nog wat terug te doen, echt gevaarlijk wilden de gastheren niet worden. Met nog een kwartier te spelen bepaalde Thom de Vries met zijn tweede doelpunt de eindstand op 0 – 2.

Quick Boys drukte al snel zijn stempel op de wedstrijd. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Dyrol Bijl, het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van Spijkenisse. De druk van de blauwwitten resulteerde al snel in afbeelding_Spijkenisse-QB006een kans voor Milan Hoek, in balbezit via een vrije schop van Philippe den Hartog, die op de deklat belandde.  De druk van Quick Boys leidde voorlopig niet verder dan een aantal hoekschoppen.

Bijna halverwege de eerste helft was Spijkenisse voor de eerste keer in de wedstrijd gevaarlijk toen Julien Gret vanaf de rechterflank werd aangespeeld, oog in oog kwam te staan met doelman Erwin Friebel maar de bal in handen van de laatste kopte.

Quick Boys produceerde meerdere doelkansen, mede door zwak optreden van doelman Dyron Bijl, maar bleef voorlopig ongelukkig in de afwerking van de doelkansen  zodat de opening van de score voorlopig nog uitbleef.  Zo waren Thom de Vries, Milan Hoek  en Harry Zwarthoed meerdere malen dicht bij een doelpunt maar brachten paal en lat uitkomst voor Spijkenisse.  Met nog vijf minuten te spelen zorgde Thom de Vries voor de voorsprong van Quick Boys toen hij een assist vanaf de linkerflank van Mike Derlagen in een vloeiende beweging over de doellijn werkte. Protesten van de kant van Spijkenisse over in hun ogen vastgestelde overtreding werden door arbiter Collé niet gehonoreerd.

De tweede helft leek goed te beginnen voor Quick Boys. Harry Zwarthoed rondde een voorzet voorlangs het doel af. Spijkenisse had de schroom van de eerste helft afgeworpen en liet zich op jacht naar de gelijkmaker regelmatig op de speelhelft van Quick Boys zien.  Erwin Friebel moest in actie komen bij een vrije schop van Jerson Ribeiro, Friebel bokste de bal uit zijn doel. Een paar minuten later was een andere vrije schop van Jerson Ribeiro na een overtreding op invaller Ruperto Dorothea een gemakkelijke prooi voor Erwin Friebel. Quick Boys had zich teveel op de eigen speelhelft teruggetrokken zodat Spijkenisse gevaarlijker kon worden.

Ruim halverwege de tweede helft claimde Spijkenisse nog een strafschop nadat Jeffrey Duijnstee binnen het strafschopgebied naar de grond zou zijn gewerkt. De claim werd door arbiter Collé resoluut weggewuifd. Met nog een kwartier te spelen scoorde Thom de Vries zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Een vrije schop kon door de verdediging van Spijkenisse nog worden weggewerkt, de bal kwam echter in de voeten van De Vries die het gaatje vond om door een woud van benen toch de bal het doel in te werken.  Die voorsprong kwam niet meer in gevaar zodat de blauwwitten weer een uitwedstrijd in winst wisten om te zetten.