SSO Katwijk biedt opnieuw cursus Reanimatie / AED aan

In 2012 is binnen de Stichting Ondernemersfonds Katwijk de Stichting Sport – Ondernemersfonds Katwijk (SSO) opgericht. Een stichting die ervoor zorgt dat de door de sportverenigingen betaalde OZB opslag (het ondernemersfonds vormend) wordt ingezet voor collectieve projecten gericht op sportverenigingen in Katwijk.
 
In 2013 heeft SSO een gratis cursus ‘reanimeren en bedienen AED’ aangeboden aan de vrijwilligers van de ruim 70 Katwijkse sportverenigingen en instellingen. Bijna 200 sportvrijwilligers hebben vervolgens de (herhalings)cursus gevolgd. Gezien de positieve reacties van de sportverenigingen en vrijwilligers heeft het bestuur van SSO besloten de (herhalings)cursus nogmaals gratis aan te bieden aan maximaal 200 vrijwilligers. De cursus kan worden gevolgd door vrijwilligers die nog niet eerder een dergelijke cursus hebben gevolgd en door vrijwilligers die ‘op herhaling’ gaan.
De cursus wordt ook deze keer verzorgd door Hulsbosch & Broekhoff. Zij hebben ervaring in het geven van opleidingen in acute medische hulpverlening en zijn inmiddels vertrouwd met tal van
sportverenigingen in Katwijk. De cursussen worden gegeven op de accommodaties / in de clubgebouwen van Katwijkse sportverenigingen. De desbetreffende sportvereniging treedt hierbij
op als gastheer voor een groep van 12 cursisten.
Alle sportverenigingen / instellingen in Katwijk worden uitgenodigd om vrijwilligers aan te melden die de gratis Reanimatie / AED (herhalings)cursus willen volgen.

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys is de SSO Katwijk bijzonder erkentelijk voor deze geboden mogelijkheid en zal dan ook beslist de Quick Boys AED vrijwilligers aanmelden voor deze cursus.  

Geef een antwoord