Tropische E-overnachting groot succes

Op vrijdag 28 juni, was het op ons eigen Nieuw Zuid een drukte van belang. Een recordaantal van 110 jongens en meisjes keken met enige spanning uit naar de langverwachte en inmiddels traditionele E-overnachting.

Nadat op de donderdagavond ervoor alle legertenten alvast waren opgebouwd door een grote groep vrijwilligers, was Nieuw Zuid klaar voor. En met het prachtige weer in aantocht waren alle ingrediënten aanwezig voor een prachtig weekend.

Op vrijdagmiddag kwamen ze dan, direct uit school met luchtbed en slaapzak onder de arm naar het zonovergoten sportpark. Snel even je luchtbed op laten blazen en een plekje zoeken in je tent, want er moesten spandoeken gemaakt worden. Alle spandoeken kregen een mooi plekje in het ballenvangnet en er waren fraaie exemplaren bij hoor. 

Vervolgerns snel werken aan de goede bodem voor een hele hele ange avond. In de keuken waren de dames volop bezig en bakten de patatjes en de snacks goudbruin. Er kon aangevallen worden.

Daarna het spellencircuit, met 3 pannaveldjes en even verder op een heuse bootcamp o.l.v. Willem Schoonenberg. Op een ander veld een parcours met diverse voetbal onderdelen, met daarnaast weer de voetbal bowling en het fameuze gatendoek om uiteindelijk nog eens je krachten meten op een heuse stormbaan. Alles natuurlijk afgewisseld met de nodige drinkpauzes en een ijsje toe.

Voor de late avond stonden de speurtocht en de grote Quiz op het programma. Een speurtocht die traditioneel in het pikkedonker plaats zou vinden, uiteraard met de nodige verrassingen en wederom vragen over de gemeente Katwijk. Met als klapstuk de schatgraverij! Alleen die schat was dit jaar zo goed verstopt dat zelf de ‘begravers’ deze niet terug konden vinden. De teleurstelling die dat opleverde was maar van korte duur, want op ons kamp waren de visbakkers al volop bezig om een overheerlijk stukje kabeljauw te bakken. Dat de speurtocht hongerig had gemaakt, bleek wel, want de vis was in no time schoon op.

Tja en dan toch maar eens de tent in en de luchtbedden opzoeken. Nou, dat konden we vergeten, want de kids waren nog veel te vol van alles. Uiteindelijk viel de meerderheid dan toch in slaap om na een heel kort nachtje, want om 7.30 uur knalde het irritante liedje wakker worden knalhard uit de speakers, liepen de meiden en jongens in ganzenpas richting ontbijt. Na het ontbijt werd, onder inmiddels tropische omstandigheden het voetbaltoernooi gespeeld. Met een finale die door de water ballonnen en de brandspuit een frisse vertoning werd. Uiteindelijk gingen alle kinderen moe maar voldaan met hun ouders mee naar huis, om thuis de boordnodige slaap in te kunnen halen. Uiteraard allemaal met een trofee en een ballenklapperset als aandenken aan een prachtige overnachting.

Zo kijken we terug op een memorabele 23ste Overnachting die de boeken in zal gaan als een zeer gezellige happening.

Namens het JAK willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet, want zonder al die vrijwilligers was het nooit gelukt om er zo’n succes van te maken. Op naar het volgende seizoen en het jubileumjaar!

Voor nu iedereen een fijne vakantie toegewenst.

Geef een reactie