UEFA Pro-diploma voor Edwin Grünholz

Afgelopen dinsdag rondde Quick Boys coach Edwin Grünholz zijn stage voor de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol af. Deze stage liep hij bij RKC Waalwijk, nadat hij eerder al stageliep bij NAC Breda, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Met het afronden van zijn stage is Edwin Grünholz geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Grünholz startte deze opleiding in het seizoen 21/22 en rond deze dus nu met succes af.

Desgevraagd kijkt Grünholz terug op zijn ervaringen. “Het was pittig om de cursus te combineren met het werk bij Quick Boys en ADO, maar het was ook een interessante tijd.”, aldus Grünholz. “Je werk toch al jaren vanuit een bepaalde visie, die vooral gebaseerd is op je eigen ervaringen met trainers en daar voeg je veel van jezelf aan toe. Tijdens die cursus leer je wel echt om weer anders naar zaken te kijken en daar ga je dan weer mee aan de slag.” Tijdens de cursus liep Grünholz dus mee bij vier verschillende clubs. “Het is goed om ook bij andere voetbalclubs mee te kunnen kijken, want iedere trainer doet het weer anders. Het was echt wel hard werken, maar het is mooi om te zien hoe je de steun krijgt van staf en spelers, tot aan het laatst aan toe. Daar ben ik ze zeker dankbaar voor.”

Grünholz krijgt zijn UEFA Pro diploma woensdagavond uitgereikt en door het behalen van het papiertje heeft hij in de toekomst de bevoegdheid om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in het betaald voetbal. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik een ambitieuze trainer ben en heb ook zeker de ambitie om in de toekomst in het betaald voetbal aan de slag te gaan”, aldus Grünholz. “Voorlopig ligt mijn volledige focus nu op Quick Boys. Daar hebben we stappen gemaakt en hebben we een goede seizoenstart. Maar we moeten ook eerlijk zijn, want het moet nog constanter worden. Daar ga ik vanaf nu met m’n staf verder aan werken.”

Wij feliciteren Edwin Grünholz van harte met het behalen van zijn UEFA Pro diploma.