Update blessures Quick Boys 1

Momenteel hebben Pascal van der Plas, Philippe den Hartog en Gerard Aafjes last van blessures. Pascal en Philippe zijn er inmiddels geruime tijd uit, Gerard raakte enkele weken geleden geblesseerd. Hoe gaat het met ze? 

Pascal van der Plas
Kort geleden is Pascal opnieuw onder het mes gegaan: “Ik ben voor de 3e keer geopereerd aan mijn linkerknie omdat ik steeds last bleef houden van irritaties, waardoor ik niet het optimale uit mezelf kon halen. Daardoor besloot de arts om nogmaals een kijkje te nemen in mijn knie. Helaas bleek de schade in mijn knie toch wel erger dan verwacht. De arts heeft dan ook een aardige hoeveelheid littekenweefsel weggehaald samen met losse stukjes kraakbeen. Als voetballiefhebber gun je niemand zo’n periode als deze. Het is een zware periode geweest en nog steeds, maar ik blijf positief en mede door de juiste mensen om me heen blijf ik in mezelf geloven.”

Sinds 2 weken is Pascal weer begonnen met de fysio. Als alles voorspoedig verloopt, hoopt hij na de winterstop weer zijn eerste minuten te maken. 

Philippe den Hartog
In de uitwedstrijd tegen SHO raakte Philippe ernstig geblesseerd, hij scheurde zijn meniscus, binnenband en kruisband af. Het spookte zelfs wel eens door zijn hoofd dat hij wellicht nooit meer zou kunnen voetballen. “Natuurlijk heb ik daar wel eens aan gedacht, maar zoals het er nu uit ziet komt alles weer goed. Het is belangrijk dat ik snel terugkom op mijn oude niveau. In het nieuwe jaar hoop ik weer in actie te komen, waarbij ik het trainingskamp zie als een test voor mezelf.”

Op de vraag hoe Philippe uitkijkt naar zijn rentree is hij duidelijk: “Ik kan niet wachten om weer op het hoofdveld te staan, 4 keer per week train ik op het moment. Ik zie het al voor me dat ik inval en dat ik in de 90e minuut de winnende scoor. Als dat gebeurt trekt ik mijn shirt uit en spring ik in het publiek!”

Gerard Aafjes
In de kraker tegen Noordwijk kreeg Gerard een flinke klap tegen zijn hoofd. “Wat er precies gebeurde weet ik niet meer, ik ben de 5 minuten voor en de 20 minuten na het moment kwijt. Het schijnt dat ik een tackle maakte op de bal en dat mijn tegenstander in zijn val met zijn knie mijn hoofd raakte. Inmiddels zijn de hechtingen eruit, helaas gaat het herstel langzaam. Ik moet geduld hebben om geen blijvende schade te blijven houden, maar ik ben wel aan de betere kant. Binnenkort hoop ik weer te spelen.”

Vorig jaar was Gerard lang geblesseerd, hij weet inmiddels wel hoe jongens als Philippe en Pascal zich zullen voelen: “Een lange blessure als sporter is absolute het meest vervelende wat je kan overkomen. Het is vaak een eenzaam bestaan, dus het minst wat je kunt doen is steeds interesse tonen in hun herstel en vooruitgang. Ik bekijk het altijd positief: je komt er altijd weer sterker uit, vooral mentaal wordt je ijzersterk. Dit zal ook het geval zijn bij Phillippe en Pascal.”

 

 

 

Geef een antwoord