Verslag en uitslagen KNVB Finaledag 22 mei

KNVB bekerfinales en penaltybokaal op een bruisend sportpark Nieuw Zuid
Klik hier voor foto’s van de SV
De (sfeer)foto’s van de KNVB bekerfinales treft u hier aan.

In elk van de zes KNVB districten wordt gedurende het voetbalseizoen voor alle elftallen het zogenaamde KNVB (districts)bekertoernooi gevoetbald. Een serie wedstrijden voor zowel jeugd- als seniorteams, waarbij uiteindelijk de 2 sterkste teams in de verschillende categorieën de districtfinale spelen. De finales in elk van de 6 KNVB districten worden vervolgens op drie voetbalaccommodaties gespeeld. De verenigingen van deze accommodaties zijn samen met de KNVB de gastheer voor alle finalisten en hun supporters. Vorig jaar zijn de finales van het KNVB District West 2 georganiseerd o.a. door FC Rijnvogels. Door Quick Boys is vorig jaar aangegeven eveneens gastheer te willen zijn en dit verzoek is door de KNVB gehonoreerd. Onze vereniging was dan ook op zaterdag 22 mei 2010 een van de thuishavens voor de finales, op Nieuw Zuid was dit het geval voor 44 finalisten. Daarnaast werden in verschillende leeftijdscategorieën de finales gehouden voor de KNVB penalty bokaal. Enkele maanden geleden zijn al de voorbereidingen voor deze drukke finaledag gestart. Dit betreft vooral de organisatie van de 22 finalewedstrijden op basis van een strak tijdschema, te beginnen met de eerste finales vanaf 10.00 uur. De laatste wedstrijd (de eerste elftallen van UVS en Voorschoten ’97) werd om 16.30 uur gespeeld en gewonnen door Voorschoten ’97 met 4-0.

KNVB bekerfinaledag, 22 mei
Op zaterdagmorgen waren al heel vroeg tientallen Quick Boys vrijwilligers actief om met elkaar een uitstekende gastheer te willen zijn voor alle finalisten en hun supporters. Mede gezien het prachtige voetbalweer (hoewel het aan de kuststrook wel frisser was dan elders in westelijk Nederland) is het een drukke- op sommige momenten hectische- maar bovenal sfeervolle finaledag geworden. De jeugdcommissieruimte is het organisatorisch centrum voor deze dag en nadat de eerste wedstrijden van start zijn gegaan, worden alle finales volgens een strak tijdschema afgewerkt. Er wordt sportief gevoetbald, er wordt gezongen en gejuicht, er zijn sfeeracties en spandoeken. De gehele dag bruist sportpark Nieuw Zuid door de spannende voetbal- en penaltyfinales. Vaders en moeders, opa’s en oma’s leven hartstochtelijk met hun (klein)kind mee. Voor veel voetballers is dit de laatste voetbaldag van het seizoen 2009 – 2010. Mede hierom dient dit voor velen een mooie afsluitende voetbaldag te worden en dat is het ook geworden.
Na elke finaleronde wordt door de KNVB direct de prijsuitreiking verzorgd in de podiumwagen op het “evenementenplein”. Naarmate de dag vordert wordt het steeds drukker, luidruchtiger maar vooral gezelliger op het evementenplein. En als dan ook nog eens de muziek verbroedert en het zonnetje gaat schijnen dan blijft de sfeer er goed is!

Een finaledag als deze kan alleen maar succesvol zijn als… inderdaad de organisatie dankzij de vele Quick Boys vrijwilligers soepel is verlopen. Van wedstrijdorganisatoren tot beheerders, van ballenjongens/meisjes tot begeleiders, van EHBO’ers tot stewards, van parkeerwachters tot scheidsrechters, van fris- en biertappers tot visbakkers, van snack”koks” tot koffiezetters, van schoonmakers tot opruimers, van muzikanten tot fotografen en nog veel meer. Bij elkaar zijn er deze dag ruim 100 Quick Boys vrijwilligers van ’s morgens vroeg tot halverwege de zaterdagavond in touw geweest om het de vele voetbalgasten naar de zin te maken.
Onze vereniging heeft zich dankzij de inzet van velen een voortreffelijk gastheer getoond. Of zoals één van de vele bezoekers opmerkte: “geweldig om op zo’n complex bij zo’n gerenommeerde vereniging deze finales te mogen spelen”.
En het commentaar van één van de finalisten: “Het complex van hoofdklasser Quick Boys, waar doorgaans ook het Nederlands elftal traint in de voorbereiding op grote interlands, is één groot feestpaleis. De fans nemen bezit van de indrukwekkende Dirk Kuyt-tribune, die niet toevallig de blauw-witte kleuren van VDL heeft. Rond het hoofdveld staat een discotheek, viskramen, buitenbars, sportwinkels en alles wat je maar bij een finale mag wensen”.
De KNVB bekerfinales op zaterdag 22 mei. Een geslaagde opmaat voor de Quick Boys Familiedagen waar opnieuw een “kunststukje” van onze vrijwilligers zal worden gevraagd.

Alle uitslagen zijn hieronder te downloaden.

Geef een antwoord