Verslag Landenteams Woensdag 8 april

Woensdag? We hadden nog een ronde in te halen, die van 31 januari…..
Door de ontwikkelingen in de 4×4 en 7×7 competitie zal op de laatste dag pas bekend worden, welke teams de voorjaarskampioenen worden.
Lees verder voor meer detail.

7 x 7 Competitie
Om kwart voor vijf begonnen de drie wedstrijden op veld 4. Net daarvoor was de zon gaan schijnen na een dag met regen. Het geluk was dus weer met ons.
De Britse derby tussen Engeland en Ierland was van een goed niveau. Engeland leek op weg naar zijn tweede overwinning van de voorjaarsreeks. Wilson van Duijn had de ploeg uit Engeland twee keer op voorsprong gezet. Echter Dennis Cok is tegenwoordig ook een goaltjes dief aan het worden. Zo ook nu. Hij scoorde twee keer voor Ierland. De laatste goal vlak voor tijd. Het werd dus 2-2.
Denemarken en Portugal maakten er een lekker potje van. Er vielen tien goals gelijkmatig verdeeld en dus een 5-5 eindstand. Gert van Duijn bewees opnieuw zijn waarde voor de Denen door vier goals te scoren. Mathieu van Driel pikte zijn wekelijkse goal ook mee. Bij de Portugezen had Matthijs Heeringa het op zijn heupen en scoorde net als Gert ook vier goals. Gerco Pluimgraaff scoorde zijn eerste voorjaarsgoal.
En dan België tegen Spanje. België kon bij winst of gelijkspel, de Belgische driekleur in de mast hijsen. Het begon ook goed, België kwam op voorsprong. Maar na de rust was het Spanje dat binnen korte tijd drie keer scoorde. België ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel ook vlak voor tijd. Maar Spanje counterde zich naar de uiteindelijke 4-2 overwinning. Rik Dijkhuizen en David van Rijn tekenden voor de goals aan Belgische zijde. Niels Pluimgraaff, Paul van Duijn en Sem Molenaar(2x) scoorde voor Spanje.
Zaterdag 18 april gaan we het beleven: wie wordt de kampioen? België of Spanje?

4 x 4 Competitie
Verliezers ronde:
Italie en Zweden moesten om diverse redenen het doen met een 3 tegen 3 opstelling. Veel ruimte voor de wat snellere jongens. Lars van der Plas van Italie is er zo’n één en die voelde zich als een vis in het water. Hij scoorde vier keer. Jeroen Zwaan scoorde zijn eerste goal in 2009. Aan Zweedse zijde nog steeds het gemis aan vorm maar toch ook weer een scorende Jarno van Duijvenvoorde (3x). Het werd dus 5-3.
Wales en Oostenrijk maakten er een driftig potje van. Alle spelers deden goed mee. Dat kwam vooral aan Oostenrijkse kant tot uiting in goals. Het waren Coos Messemaker, Luuk van Kruistum, Daan Knetsch (zijn eerste, en dat nog wel in het bijzijn van opa Jan) en Niels de Haas. Zij zorgden voor de 4-1 overwinning. Want alleen Tim Wolthaus kon zijn daden omzetten in het scoren van een goal. Ook zijn eerste van dit voorjaar.

Winnaars ronde:
Finland had een relatief makkelijke middag. Nederland gaf in het begin van de wedstrijd twee eigen goals cadeau. En daarna kwamen Jouke Vlieland en Robin Ouwehand ook nog eens op gang. Joule scoorde negen keer, Robin vier keer. Opnieuw een speler die voor het eerst een goal scoorde. Niemand minder dan Samuel Yirgu. Voor Nederland redde Jaco van der Plas de eer. Eindstand 16-1.
Frankrijk had veel meer moeite met Griekenland. Bart Kuijt kwam namelijk niet tot scoren waardoor de anderen het moesten doen. Ondanks goed verdedigend werk van de Grieken, wisten Daniël Shaawi en Julian Messemaker te scoren. En omdat alleen Jesse Jonker zijn vizier op scherp had, wonnen de Fransen met 2-1.
Zaterdag gaan Frankrijk en Finland in een onderling duel uitmaken wie de voorjaarskampioen wordt.

Zie in de bijlage de uitslagen, standen en topscorerslijsten

Geef een antwoord