Verslag Landenteams zaterdag 4 april

In de 7×7 competitie een goed herstel van België na het verlies van vorige week. In de 4×4 competitie werden de eerste wedstrijden gespeeld in zowel de winnaars als de verliezers ronde. Lees verder…
7 x 7 Competitie
Wind mee was Spanje duidelijk sterker dan Denemarken. Het resulteerde in een 5-1 voorsprong. Doelpunten van Niels Pluimgraaff, Paul van Duijn, Sem Molenaar (2x) en de allereerste van Aron Knetsch. Na de rust moesten de Spanjaarden aan de bak, en dat nog wel met een mannetje minder. Denemarken trok vel van leer en scoorde vlak voor tijd zelfs de 5-4. Gert van Duijn (2x), Mathiesh Kandayya en Ton van Duijn hadden gescoord. De laatste minuut brak aan en het was Gert van Duijn die in de laatste seconden van de wedstrijd de keeper passeerde. Schitterende actie, maar hij kon de bal net niet binnentikken. Zo bleef het 5-4 voor Spanje.
Portugal moest net als België vorige week ondergaan dat Ierland op dit moment met recht de reuzendoder van de 7×7 competitie mag worden genoemd. De Ieren voetballen onbevangen nu ze geen kans meer maken op de titel. Komt bij dat de spitsen van Portugal niet bij machte waren om de keeper van Ierland te passeren. Dennis Cok en Geert van der Bent deden dat wel bij de Portugese keeper. Eindstand 2-0.
België had eigenlijk wel moeite met rode lantaarndrager Engeland. Maar uiteindelijk werd het toch een winstpartij voor de Vlaams/Waalse combi. Het bijzondere van de uitslag zit hem in het feit dat vijf Belgen 1x scoorde. Dit waren Rik Dijkhuizen, Ferre Lange, Itse den Hollander, David van Rijn en Max Dijksterhuis. Max scoorde zijn allereerste goal. Voor Engeland was Wilson van Duijn verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Hij scoorde 2x.
België kan nu alleen nog maar ingehaald worden door Spanje.

4 x 4 Competitie
Verliezers ronde:
Italië met gastspeler Jesse Jonker was een maatje te groot voor de Oostenrijkers. Ondanks het verlies was het toch leuk voor Coos Messemaker. Hij scoorde zijn allereerste goal in competitieverband. Luuk van Kruistum scoorde de andere goal. Voor Italië was Lars van der Plas weer erg productief. Hij mag vijf goals bijschrijven aan zijn totaal. Jesse Jonker scoorde 4x. Het werd dus 9-2.
Wales behaalde zijn derde overwinning in de voorjaarscompetitie. Zweden werd voor de tweede keer aan de zegekar gebonden. Koen Peeman (2x) en Stijn van Duijvenvoorde scoorde voor Wales. Jarno van Duijvenvoorde (inderdaad neefje van) scoorde voor Zweden. Ondanks het aanwezige potentieel wil het maar niet lukken met Zweden. Bij Wales was Tim Wolthaus erg op dreef. Hij denderde maar door, binnen maar ook buiten het veld.

Winnaars ronde:
Frankrijk blijft week na week TOP presteren. Ook nu weer tegen Nederland. Wat Jaco van der Plas met zijn mannen ook probeerde, zij konden niet voorkomen dat Bart Kuijt 5 keer scoorde. Jaco zelf scoorde 2x. Een regelmatige 5-2 overwinning voor Frankrijk gaat in de boeken.
Griekenland en Finland maakten er een fantastische wedstrijd van. Beoordeelt als een van de beste van het lopende seizoen in de 4×4 competitie. Na een 3-0 achterstand, kwamen de Grieken sterk terug tot 3-3. Maar Finland herpakte zich en de nauwkeurigheid van mikken welke door Jouke Vlieland en Robin Ouwehand wordt beheerst, zorgde voor de 5-3 overwinning. Robin scoorde uiteindelijk 3x, Jouke 2x. Voor Griekenland was het trio Sander van Duijn, Rian Keijzer en Jesse Jonker goed voor de doelpunten.
Frankrijk en Finland gaan samen uitmaken wie de voorjaarskampioen wordt.
 
 Zie in de bijlage de uitslagen, standen en topscorerslijsten

Geef een antwoord