Verslag van huldiging Landenteams

Portugal en Wales kampioenen najaarscompetitie 2009
Woensdag 20 januari was het dan zover. De kampioenen van de Landenteams najaar 2009 werden gehuldigd. De grote kantine zaal was helemaal gevuld met alle toppers, vele ouders en supporters.
De huldiging werd gedaan door de A selectie spelers Sander van der Horst en Dick van der Toorn.

In de 7 tegen 7 competitie heeft Portugal vanaf dag 1 laten zien dat het ambities had om kampioen te worden. Het teams heeft steeds op nummer 1 gestaan in de ranglijst. De ploeg won 8 wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor op de laatste speeldag van Engeland.
Het team onder de bezielende en rustige leiding van Bart van Kruistum heeft een aantal toekomstige toppers in huis. De namen van die toppers zijn :Jouke Vlieland, Luuk van Kruistum, Daniel Shaawi, Diederick van Duijn, Ali Al Abou, Samuel Yirgu en Jack van der Bent.
Topscorer werd Jouke Vlieland (Portugal). Hij scoorde 32 keer.

In de 4 tegen 4 competitie ging het een lange tijd tussen Zweden en Wales. Na 4 wedstrijden waren beide teams nog steeds ongeslagen. De 5e wedstrijddag, de kraker tussen beide teams. Die werd door Wales met 4-3 gewonnen en bleek achteraf het beslissende moment in de competitie. Wales bleef winnen en werd op de negende speeldag kampioen.
Het team van begeleider Huug van Duijn en trainer Tony van Duijvenbode heeft de volgende toppers aan boord: Luuk van Duijvenbode, Isabelle Hoekstra, Corné van Duijvenvoorde, Stijn van Duijn en Jelle de Vries.
Topscorer werd Kees Zwanenburg (Italië). Hij scoorde 44 keer.

We bedanken Sander en Dick voor de leuke huldiging.

Geef een antwoord