Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 26-09-09

Zaterdag 26 september werd het programma van de 4e wedstrijddag van de landenteams gespeeld.
De ambiance was perfect. Het mooie kunstgrasveld, de stralende zon, het vele publiek en natuurlijk onze toppers, zorgde weer voor een mooie voetbalmorgen. Lees verder voor meer detail.

7 tegen 7 competitie
Denemarken begon gehavend aan de wedstrijd. Zonder topscorer Bart Kuijt en bikkelaar Jarno van Duijvenvoorde. De overgebleven spelers kregen steun van een speler van Spanje zodat er 6 tegen 6 kon worden gespeeld. Spanje, dat tot nu toe nog geen punt had kunnen pakken, zag haar kans schoon. Onder aanvoering van Lars van der Plas werd een mooie 5-3 overwinning behaald. Lars was de man van de wedstrijd met vier doelpunten. Peter van de Plas maakte de ander Spaanse goal. Bij Denemarken scoorden Dani Guijt en Twan Mol. De derde goal werd gescoord door Coen Peeman (van Spanje).
Een dan de Ieren tegen de Portugezen. Beide teams goed presterend in de competitie gingen er vol voor. Met Geert van der Bent als topscorer bij Ierland en Jouke Vlieland als topscorer bij Portugal (koploper) weet je dat het een pot wordt waar de vonken vanaf vliegen. Het werd een spannende wedstrijd met veel doelpunten, die een 7-7 gelijkspel opleverde. Geert scoorde 6x en Sander van Duijn de 7e. Aan Portugeze zijde waren Daniel Shawi(2x) en Jouke (4x) doeltreffend. Met hulp van Ierse zijde werd ook hun totaal 7 goals.
Engeland en België spanden zich met name de eerste helft in. Misschien kwam het door de warmte. Of was door de eerste helft de energie een beetje op. Hoe dan ook goals vielen er ook genoeg in deze wedstrijd. Na een 4-1 russtand werd het uiteindelijk 5-2 voor de zuiderburen. Daniel van der Plas speelde de hoofdrol. Hij scoorde 3x voor België. Rian de Keijzer en Jelle van der Boon scoorde de andere twee goals. Voor Engeland scoorde Jesse Jonker en Jaco van der Plas. Het was goed om te zien dat Gijs Sieval weer terug is. Hersteld van een armbreuk, ging hij zelfs op doel staan. Heel stoer.
Portugal blijft koploper, op de voet gevolgd door België.

4 tegen 4 competitie
Bij Italië is Kees Zwanenburg helemaal los. Na zijn vele goals van vorige week, scoorde hij ook nu weer vijf goals tegen de opponent Frankrijk. Ondanks goed verdedigend werk van de tweeling Pieter en Willem Hoek en de net beter zijnde Jaylen Hoogkamer, wonnen de Italianen met 7-4.  Bas Kuijt scoorde ook nog eens 2x voor Italië. Willem en Jaylen scoorde elk 2x voor de Fransozen.
Mede koploper Wales moest het opnemen tegen Oostenrijk. De Oostenrijkers knokte voor wat ze waard waren maar Wales is op dit moment onverslaanbaar. Isabelle Hoekstra scoorde 2x, Stijn van Duijn deed dat 1x. Jelle de Vries werd voor Wales Man of the Match, door 5x te scoren. Oostenrijk had alleen in Tim van Duijvenvoorde een doelpuntenmaker. Zijn 3 doelpunten zorgde voor een 8-3 eindstand.
Nederland en Finland hadden geen zin om te verliezen zaterdag. Een gelijk opgaande strijd werd ook geëindigd in een gelijke stand: 5-5. Ook de doelpunten van beide teams waren goed verdeeld. Liefst 7 van de 9 spelers scoorde 1 of 2 doelpunten. Wesley van Dijk 2x,. Marc van der Niet, Ard-Jan van Duijvenbode en Sem Zuijderduijn 1x voor Nederland. Corjan Kulk en Rick Berkheij (ieder 2x) en Floor van der Meij 1x, scoorden voor de Noorderlingen.
Rest nog de wedstrijd tussen de andere koploper Zweden en rode lantaarndrager Griekenland. Ook nu kregen de Grieken er flink van langs. De teller bleef uiteindelijk op 16-1 staan. Gelukkig kon Robin Maat de eer redden met zijn goal. Marijn van der Plas was bij Zweden flink op dreef, hij scoorde 7x. Kai Oudshoorn bleef met 6 goals daar net achter. Martijn de Lange scoorde 3x.
Wales en Zweden houden elkaar goed in balans en blijven de koplopers. Italië zit op het vinkentouw.

Berichtje uit de ziekenboeg:
Wesley van Dijk (Ned) heeft zijn beide polsen gebroken tijdens het spelen op Nieuw Zuid. Sterkte ermee Wesley!!

Zie hieronder de bijlage voor de uitslagen, standen en topscorerslijsten

Geef een antwoord