Volle buit voor Quick Boys tegen GVVV

Quick Boys heeft de laatste thuiswedstrijd van het huidige seizoen in winst omgezet, ten koste van GVVV. Na eerst op achterstand te zijn gekomen, wisten de blauw-witten de schade al snel te herstellen. Verdere doelpunten bleven uit in de eerste helft. In de tweede helft was Quick Boys GVVV de baas en wist nog drie keer het net te vinden. De gasten kwamen niet meer tot scoren waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een 4-1 overwinning.

Na aanvang van de wedstrijd namen beide tegenstanders de tijd elkaar af te tasten. Daarbij wist GVVV een aantal hoekschoppen af te dwingen die zonder resultaat bleven. Over en weer bleven doelkansen uit. Na ruim een kwartier spelen, leek Latif de score voor GVVV te openen. Uit kansrijke positie plaatste hij de bal naast doel. Quick Boys zou gewaarschuwd moeten zijn en alert blijven. Maar amper een minuut later was het wel raak voor de gasten. Net buiten het strafschopgebied kreeg Veenhof te veel ruimte. Hij kon snoeihard uithalen en zijn team op voorsprong zetten, op dat moment niet onverdiend.

Quick Boys rechtte de rug om de schade te herstellen en kreeg al snel loon naar werken. Uit een ingooi wist Sem van Duijn de vrijstaande Junte te vinden, die doelman Van Kouwen kansloos liet. De snelle gelijkmaker deed de ploeg goed. Op zoek naar de voorsprong lieten de blauw-witten zich nu veel regelmatiger op de vijandelijke speelhelft zien. Maar zodra de teugels iets werden gevierd, zag GVVV weer mogelijkheden om de druk naar de andere kant van het veld te verplaatsen.

Met nog tien minuten tot de rust mochten de Veenendalers een vrije trap nemen, op de rand van het strafschopgebied. Met een knappe redding kon doelman Van der Helm voorkomen dat Latif hieruit scoorde. Een maar minuten later wist ook Veenhof namens GVVV uit een vergelijkbare situatie niet het net te vinden.

Toch was het Quick Boys dat nog voor de rust op voorsprong leek te komen. Met een leeg doel voor zich waagde Junte het van afstand. Hij moest toezien hoe Dumay de bal voor de doellijn wegkopte. Met een 1-1 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee. De les die het thuisteam kon trekken uit de eerste helft, was dat het deze tegenstander niet te veel in hun spel moest laten komen. Ze moesten de gasten veel meer onder druk houden.

Quick Boys startte het tweede bedrijf zonder Bosman. Nwankwo was zijn vervanger. De Katwijkers toonden zich meteen dwingender dan in de eerste helft en zetten direct druk. De beloning hiervoor liet niet lang op zich wachten. Na amper vijf minuten spelen werd Broekhuizen gevonden. Vrij voor doelman Van Kouwen faalde hij niet en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Het team van Thomas Duivenvoorden bleef de opponent naar achteren drukken. Sem van Duijn probeerde het net te vinden, maar zag zijn doelpoging geblokkeerd door Blommestijn. Zo ontsnapte GVVV aan een grotere achterstand.

Aan de andere kant van het veld leek Spies na tien minuten de bal te kunnen binnenlopen. Van dichtbij ging deze poging over het doel, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Even later was het aan de overkant wel raak. Vanaf het middenveld passte Blommestijn naar de rechterflank. Hij kreeg de bal terug en schoot onhoudbaar binnen. Daarmee was het leed voor de tegenstander nog niet geleden. Een paar minuten later schoof Meerstadt de bal in het doel, op aangeven van Sem van Duijn. Weer was doelman Van Kouwen kansloos gelaten.

Het sierde GVVV dat ze in het vervolg bleven proberen om de stand een draaglijker aanzicht te geven. Ze werden nog een paar gevaarlijk, maar alle pogingen gingen over het doel. De ploeg uit Veenendaal kon niet beter en Quick Boys had vrede met 4-1. Er kwam nog een publiekswissel voor Sem van Duijn, de revelatie van het seizoen. Arbiter Smit vond het niet nodig extra tijd bij te tellen. Daarmee was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met ruime cijfers in winst omgezet.

Met nog een uitwedstrijd te gaan, is deze voetbaljaargang bijna ten einde. Daarin konden de blauw-witten niet tot het einde meedingen naar de hoofdprijs. Maar de behaalde derde plek is zeker heel verdienstelijk. Bovendien is Quick Boys na vele jaren eindelijk weer de kampioen van Katwijk. Dat is natuurlijk ook iets waard.

Foto’s: Pro Shots en Quick Boys media