Voorbeschouwing DOVO – Quick Boys

Aanstaande zaterdag reist Quick Boys voor de tweede keer in het nog prille seizoen af naar Veenendaal om aan te treden tegen DOVO. Amper twee maanden geleden waren de blauw-witten ook al te gast op sportpark Panhuis in het kader van de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB bekertoernooi. Toen trok de formatie van trainer Erik Assink aan het kortste eind. Quick Boys is er alles aan gelegen om zich te revancheren voor deze nederlaag. Het competitieduel tussen DOVO en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque uit Capelle aan den IJssel. Reis mee en steun de blauw-witten in Veenendaal!

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke competitie in 1970 speelden beide ploegen twintig keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Quick Boys won dertien onderlinge confrontaties, vijf wedstrijden gingen verloren, terwijl twee ontmoetingen onbeslist eindigden. Het is dus vaak alles of niets in onderlinge duels tussen Quick Boys en DOVO. 
Op 18 augustus jongstleden won DOVO het bekerduel enigszins geflatteerd met 3-0. Op slag van rust wist Salim Amerzgiou de score te openen namens de thuisploeg. Uit een hoekschop verdubbelde Simon van Zeelst na de pauze de voorsprong voor de Veenendalers. Het slotakkoord kwam op naam van Amerzgiou die met zijn tweede treffer van de middag een definitief einde maakte aan het kortstondige bekeravontuur van Quick Boys.

Stand van zaken
Met tien punten uit negen duels bezet DOVO momenteel de dertiende plaats op de ranglijst. Voorafgaand aan het seizoen hadden de Veenendaalse beleidsbepalers andere plannen. De selectie van trainer Gert Kruys wordt momenteel echter geteisterd door enkele zware blessuregevallen. Zo zijn Erik van Eem, Quincy Arends en Gökhan Yasar lange tijd niet aanwezig. Daar staat de tussentijdse komst van aanvaller Nassir Maachi tegenover.

Runner-up
Quick Boys is na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen en voert samen met Noordwijk de ranglijst in de Derde Divisie bij de zaterdagamateurs aan. Na de doelpuntrijke overwinning op Eemdijk (6-3) oefenden de blauw-witten midweeks tegen HBS-Craeyenhout. De formatie van trainer Erik Assink won eenvoudig met 4-0. Op slag van rust opende Thijs van Hofwegen de score namens de thuisploeg. Na de doelwisseling waren Raymond Baten (2) en Mohamad Mahmoed trefzeker.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd tussen DOVO en Quick Boys aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je vanavond (donderdag) tussen 20:00 en 22:00 uur in het sponsorhome op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten bedragen slechts € 10,00 voor leden van de Supportersvereniging en € 12,50 voor niet-leden. De bussen vertrekken om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een drankje en een hapje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
VVOG – DVS’33 Ermelo
Hoek – Ajax
Harkemase Boys – ASWH
Eemdijk – De Dijk
FC Lisse – Noordwijk
ODIN’59 – Jong FC Groningen
Achilles’29 – SteDoCo
SJC – ONS Sneek

Geef een antwoord