Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo – Quick Boys

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Zonder hoofdtrainer Erik Assink, die een medische ingreep moest ondergaan, raakte Quick Boys afgelopen zaterdag in het thuisduel met Hoek haar ongeslagen status kwijt. Het Zeeuwse Hoek ging er met de volle buit vandoor (1-2). Morgen (zaterdag) gaat Quick Boys op bezoek bij DVS’33 Ermelo. Het duel tussen de nummer 4 van de nummer 2 van de ranglijst begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Keijl uit Heerde. Reis mee en steun de blauw-witten in het uitduel met DVS’33 Ermelo!

Stand van zaken
Met 35 punten uit 18 duels bezet de ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstijn (50) momenteel de vierde plaats in de Derde Divisie A. In thuiswedstrijden presteert DVS’33 Ermelo uitstekend, maar op verplaatsing laten de Gelderlanders met enige regelmaat punten liggen. Met 19 doelpunten is Olivier Pilon de huidige clubtopscorer van de Ermeloërs. Maurice de Ruiter, de nummer twee op de topscorerslijst, is in de winterstop vanwege een intern conflict op huurbasis vertrokken naar IJsselmeervogels. Daartegenover staat de tussentijdse komst van Soufian Moro die bij de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg niet aan spelen toekwam.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse (later hoofdklasse) in 1970 speelden Quick Boys en DVS’33 Ermelo zeven keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Met drie overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen boekten de blauwwitten wisselende resultaten tegen de geelzwarten. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de ploeg van trainer Erik Assink. Het enige doelpunt werd gemaakt door Kay Tejan. Keeper Paul van der Helm onderscheidde zich voor rust door een strafschop van De Ruiter tegen de doelpaal te tikken.

Busreis
De Supportersvereniging organiseert opnieuw een busreis naar deze uitwedstrijd. Er zijn nog enkele stoelen vrij in de bus. De kaarten kosten slechts 12,50 EUR voor leden van de Supportersvereniging en 15,00 EUR voor niet-leden. De bus vertrekt om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid.

Rondje langs de velden
Op de negentiende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
VVOG – Eemdijk
Hoek – DOVO
Ajax – Noordwijk
SJC – Harkemase Boys
SteDoCo – De Dijk
ODIN’59 – FC Lisse
Jong FC Groningen – Achilles’29
ONS Sneek – ASWH

 

Geef een antwoord