Voorbeschouwing FC Lisse – Quick Boys

De voorbereiding zit erop. Zes weken hebben de blauwwitten toegewerkt naar de seizoenstart tegen FC Lisse. Aanstaande zaterdag begint de formatie van trainer Jan Zoutman op sportpark Ter Specke aan een nieuw avontuur dat de Derde Divisie heet. De onvervalste Bollenstreekderby, terug van weggeweest, begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.N. van den Burg. De inwoner van Voorburg wordt geassisteerd door L. van Zanten en A.F. Bruggeman. Reis mee naar Lisse en steun de blauwwitten tijdens de seizoensouverture!

Algemeen
FC Lisse is opgericht op 17 maart 1981. De fusieclub van voorzitter Leon Annokkee telt ongeveer vijftienhonderd leden. De geelblauwen werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Ter Specke. Hoogtepunten in de historie van de Lissenaren waren het behalen van de afdelingstitels in de seizoenen 1996-1997, 2000-2001 én 2007-2008. In het laatste succesjaar werd tevens het zaterdagkampioenschap en het algeheel kampioenschap in de wacht gesleept.
Trainer van de geelblauwen is Robbert de Ruiter. De 49-jarige inwoner van Woerden, eerder als oefenmeester verbonden aan Noordwijk, is bezig aan zijn tweede seizoen op Ter Specke. 

Afgelopen seizoen
Vorig seizoen wist FC Lisse ternauwernood het vege lijf te redden. In de reguliere competitie eindigde de ploeg op de voorlaatste ploeg in de Topklasse bij de zaterdagamateurs. In een tweestrijd met Staphorst handhaafde de ploeg van De Ruiter zich via de ontsnappingsroute van de nacompetitie (0-1 en 6-1). Quick Boys behaalde de titel in de Hoofdklasse B en promoveerde naar de nieuwe Derde Divisie A waardoor de Bollenstreekderby tegen FC Lisse weer in ere is hersteld.

Mutaties

De selectie van de geelblauwen heeft weinig veranderingen ondergaan. FC Lisse versterkte zich met Luciano Dompig (TOT SC), Martin van Eeuwijk (Rijnsburgse Boys), Jurriaan Nannes (Kagia), Steven Olsthoorn (Katwijk) en Brian van der Werff (Ajax-amateurs) en zag Tom Broekhuizen (VVSB), Cerillio Cijntje (ODIN’59), Mo Messaoud (VVZ’49), Guido Pauw (VVSB), Mark de Vries (Katwijk) en Maik van Zanten (Noordwijk) vertrekken. Kevin Winter, die halverwege het afgelopen seizoen zijn schoenen uit het vet haalde, is opnieuw gestopt.
 
Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en FC Lisse 38 keer tegenover elkaar. De blauwwitten zegevierden vijftienmaal, De geelblauwen wonnen elf onderlinge wedstrijden. Liefst twaalf duels eindigden onbeslist. Op 7 november 2009 speelden beide ploegen voor de laatste keer tegen elkaar op Ter Specke. Toen won FC Lisse met 3-2. Dustin Huisman en Marciano Kastoredjo waren de doelpuntenmakers aan de zijde van de blauwwitten. De enige huidige selectiespeler die deze wedstrijd meespeelde, was Martijn de Zwart. Aan de zijde van FC Lisse waren Tom Zoontjes, Roel de Goede, Rik Vermeulen en Martin van Eeuwijk zeven jaar geleden al van de partij. De uitslagen van de laatste vijf ontmoetingen op Ter Specke:

2003-2004: FC Lisse – Quick Boys 1-2
2005-2006: FC Lisse – Quick Boys 3-1
2007-2008: FC Lisse – Quick Boys 1-1
2008-2009: FC Lisse – Quick Boys 5-4
2009-2010: FC Lisse – Quick Boys 3-2

Het scoutingsrapport
Afgelopen zaterdag sloot FC Lisse de voorbereiding af met een nederlaag op eigen veld tegen Kon. HFC (2-3). Verdediger Niels Buijs en middenvelder Lars Rauws missen het duel met Quick Boys vanwege een schorsing.
Doelman Brian van der Werff heeft de strijd om de erfenis van de naar Katwijk vertrokken Mark de Vries gewonnen. Voor hem staat het ervaren verdedigingsduo Robert van Boxel en Tom Zoontjes geposteerd. De backposities worden hoogstwaarschijnlijk Oliver Rifai en Roel de Goede ingenomen. Op het middenveld heeft trainer De Ruiter de keuze uit Luciano Dompig, Ricard van Heulen, Martin van Eeuwijk en Rik Vermeulen. Voorin zullen Thierry Monteny, Murat Önal en Koen Fokkema voor de doelpunten moeten zorgen.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman van Quick Boys kan op Ter Specke geen beroep doen op Delano a Cohen. De middenvelder is herstellende van een blessure. Het meespelen van Max van Steen is onzeker. Verder kent de technische staf van de blauwwitten geen personele problemen.

Rondje langs de velden
Het programma van de eerste speelronde in de Derde Divisie A is als volgt:

Capelle – ODIN’59
FC Rijnvogels – VVOG
Huizen – Harkemase Boys
Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys
Scheveningen – Jong FC Groningen
DVS’33 Ermelo – Jong FC Volendam
ONS Boso Sneek – ASWH
IJsselmeervogels – SteDoCo

Geef een antwoord