Voorbeschouwing GVVV – Quick Boys

Na twee achtereenvolgende thuiswedstrijden speelt Quick Boys op de vierde speeldag van de Tweede Divisie de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De blauw-witten zijn morgen (zaterdag) te gast bij GVVV. De wedstrijd in Veenendaal begint om 14:30 uur en wordt geleid door scheidsrechter J. te Kloeze. De inwoner van Haarlem wordt geassisteerd door G. van Mun en F. Winter, terwijl M.G. Paarhuis als vierde official is aangesteld. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis mee en steun Quick Boys in Veenendaal!



Onderlinge resultaten
Quick Boys en GVVV stonden in het verleden 24 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen veertienmaal, terwijl de Veenendalers vijf keer aan het langste eind trokken. Eveneens vijf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist.
In de uitwedstrijd van het vorige seizoen boekte Quick Boys een nipte maar verdiende overwinning op GVVV. In Veenendaal wist de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden voor de rust het net te vinden, maar de treffer van Danny van den Meiracker werd afgekeurd omdat ploeggenoot Sem van Duijn hands gemaakt zou hebben. Na de doelwisseling kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Nadat Nick Broekhuizen eerst een grote kans miste, rondde hij een minuut later op aangeven van Van den Meiracker zeer koelbloedig af: 0-1. Het duurde tot een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd voordat de thuisploeg meer van zich liet zien. Toch kwamen de blauw-witte defensie, onder aanvoering van doelman Paul van der Helm, niet of nauwelijks in gevaar en konden de meegereisde fans na afloop de overwinning vieren met de spelers.

Mutaties
Het aantal wijzigingen in de selectie van GVVV is beperkt gebleven. De beleidsmakers zijn erin om de meeste spelers binnenboord te houden. Taoufik Adnane is gestopt, Leroy George speelt nu bij Real Sranang, Pim ten Have komt uit voor USV Hercules, Jan van Willige staat sinds kort onder de lat bij DVS’33 Ermelo en Byron Burgering maakt namens FC Den Bosch zijn rentree in het betaalde voetbal. Hiertegenover staat de komst van onder andere Sergio Tremour (Kozakken Boys), Giovanni de la Vega (CD Llosetense), Venitchio Sint (De Dijk), Joep van den Berk (FC Eindhoven O21), Elgero King (zonder club) en Elber Evora (zonder club).



Stand van zaken
Met zeven punten uit drie duels is GVVV de competitie voortvarend van start gegaan. In de openingsronde wonnen de Veenendalers het lastige uitduel met Jong Sparta Rotterdam met 2-1. Een week later wisten zij op sportpark Panhuis in blessuretijd een punt uit het vuur te slepen tegen Rijnsburgse Boys (2-2). Afgelopen weekend boekte de ploeg van trainer Gerry Vink (59) een regelmatige overwinning in en tegen Scheveningen (2-0).
Twee punten verloren of eentje gewonnen? Die vraag werd vorige week na afloop van de thuiswedstrijd tussen Quick Boys en Jong Almere City FC (3-3) vaak gesteld. De blauw-witten geven tot drie keer toe een voorsprong weg (doelpunten van Patrick Brouwer, Nick Broekhuizen en Ivailo Staal), maar zagen de talenten uit Flevoland in de slotfase een grote kans op de overwinning missen. Een zeer vermakelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwers op Nieuw Zuid, maar daar had trainer Thomas Duivenvoorden na afloop vanzelfsprekend geen boodschap aan.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Helaas ontkomen zij ook niet aan de prijsstijgingen van de busmaatschappijen. Toch wordt geprobeerd om de kosten beperkt te houden: de prijs van een buskaart bedraagt € 12,50 en er dient ook gelijk een toegangskaart gekocht te worden voor € 10,00. De bus vertrekt om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de vierde speeldag van de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys
ACV – Spakenburg
Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam
RKAV Volendam – Scheveningen
Katwijk – Barendrecht
Jong Almere City FC – Noordwijk
De Treffers – AFC
ADO’20 – Koninklijke HFC

Foto’s: Pro Shots