Voorbeschouwing IJsselmeervogels – Quick Boys

Met drie overwinningen op rij reist Quick Boys aanstaande zaterdag met de nodige zelfvertrouwen af richting Bunschoten-Spakenburg. Op sportpark De Westmaat zijn de blauwwitten te gast bij IJsselmeervogels, de runner-up van de Derde Divisie. Voor trainer Jan Zoutman betekent het duel een weerzien met zijn oude werkgever waarmee hij in het verleden de nodige successen gevierd heeft. De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter P.N. van der Burg. De inwoner van ’s-Gravenhage fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging organiseert een busreis naar deze uitwedstrijd. Aanstaande donderdag tussen 20:00 en 21:30 uur is de inschrijving. Klik HIER voor meer informatie. Reis mee naar Bunschoten-Spakenburg en steun Quick Boys tijdens het uitduel met IJsselmeervogels!

Algemeen
Voetbalvereniging IJsselmeervogels is opgericht op 6 juni 1932. De club van voorzitter Frank van den Bos telt circa 1.800 leden. De roodwitten werken hun thuiswedstrijden af op sportpark De Westmaat. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door ex-prof Sandor van der Heide (38).

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen eindigde de meest succesvolle club uit het amateurvoetbal op de twaalfde plaats in de Topklasse en wist zich daardoor niet te kwalificeren voor de nieuw te vormen Tweede Divisie.

Mutaties
Na het teleurstellend verlopen seizoen 2015-2016 versterkte IJsselmeervogels zich met Ali Akla (DVS’33 Ermelo), Shanon Carmelia (JVC Cuijck), Mimoun Eloisghiri (Kozakken Boys), Henri de Graaf (Eemdijk), Sherwin Grot (Kozakken Boys), Ralph Hovestad (FC Lienden), Christiaan van Hussen (FC Lienden), Marciano van Leijenhorst (USV Hercules) en Jaimy Schaap (FC Dordrecht). De van Heukelum overgekomen Ferry Meijdam is inmiddels alweer vertrokken van sportpark De Westmaat.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 troffen Quick Boys en IJsselmeervogels elkaar dertig keer eerder in competitieverband. De blauwwitten wonnen tien onderlinge wedstrijden, negen keer trokken de roodwitten aan het langste eind. Elf duels leverden geen winnaar op.
Op 23 augustus 2016 stonden beide teams tegenover elkaar in het kader van het KNVB-bekertoernooi. Op een zomers en sfeervol sportpark Nieuw Zuid waren Quick Boys en IJsselmeervogels lange tijd aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wonnen de bezoekers dankzij twee late treffers van invallers Maikel den Harder en Bryan Burgerhout. Klik HIER voor de samenvatting van deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag kan Quick Boys revanche nemen op IJsselmeervogels en daarmee de sterke start in de tweede periode een goed gevolg geven.

Stand van zaken
In het huidige voetbaljaar staat het versterkte IJsselmeervogels op de tweede plaats. De achterstand op koploper FC Lisse bedraagt slechts twee punten. Sherwin Grot, een van de nieuwelingen, is met twaalf treffers de huidige clubtopscorer van de roodwitten. Afgelopen zaterdag won IJsselmeervogels met 1-0 op bezoek bij Jong FC Volendam dankzij een treffer in de toegevoegde tijd van Öktay Oztürk.
Quick Boys boekte afgelopen weekeinde de derde achtereenvolgende overwinning. Na winstpartijen tegen DVS’33 Ermelo (2-1) en Jong Almere City FC (2-1) werd ook laagvlieger Huizen (2-0) aan de zegekar gebonden waardoor de blauwwitten met de nodige zelfvertrouwen zullen afreizen naar het vissersdorp aan het IJsselmeer.

Het scoutingsrapport
De jeugdige Jaimy Schaap (22) verdedigt het doel van IJsselmeervogels. De aanvallend ingestelde Shanon Carmelia neemt de rechtsbackpositie in. Henri de Graaf, normaalgesproken een vaste waarde als linkervleugelverdediger, ontbrak de afgelopen weken in het elftal van trainer Sandor van der Heide. Zijn positie wordt hoogstwaarschijnlijk ingenomen door Dennis Hollart. Het verdedigingsduo bestaat uit Ralph Hovestad en Marciano van Leijenhorst. Het middenveld wordt gevormd door Achraf Nejmi, Oktay Öztürk, Maikel de Harder en Christiaan van Hussen. Mike van der Laar, goed voor zes doelpunten tot nu toe, is vanwege een blessure niet inzetbaar. Ali Akla en Sherwin Grot vormen normaliter het aanvalskoppel van de Rooien.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Jan Zoutman kan in het uitduel met IJsselmeervogels nog altijd geen beroep doen op de geblesseerde Jim Gillissen, Yuri Guijt en Jason Oost. De overige selectiespelers zijn blessurevrij en derhalve inzetbaar.

Rondje langs de velden
Op de zeventiende speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
Capelle – Rijnsburgse Boys
FC Lisse – Jong FC Groningen
FC Rijnvogels – Harkemase Boys
Huizen – ODIN’59
Scheveningen – DVS’33 Ermelo
VVOG – SteDoCo
Jong Almere City FC – ASWH
ONS Boso Sneek – Jong FC Volendam

Geef een antwoord