Voorbeschouwing Jong Sparta Rotterdam – Quick Boys

De kop is eraf. Het eerste punt in de Tweede Divisie is binnen voor Quick Boys. Morgen (zaterdag) is de formatie van trainer Edwin Grünholz te gast op Het Kasteel. In Rotterdam staan de blauw-witten tegenover Jong Sparta Rotterdam. De aftrap in Spangen in om 15:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J. Rozendal uit Zwaagwesteinde. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis mee en steun Quick Boys op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam!

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0003.jpg

Algemeen
De beloften van Spangen worden getraind door Jeroen Rijsdijk. Sinds de invoering van de Tweede Divisie maakt Jong Sparta Rotterdam deel uit van deze competitie. In het eerste seizoen eindigde de Rotterdammers op de elfde plaats, vorig seizoen op de twaalfde plaats.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong Sparta Rotterdam stonden nog niet eerder tegenover elkaar in competitiewedstrijd. Wel sloten beide ploegen vorig jaar de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een vriendschappelijk duel op Nieuw Zuid. Toen was een versterkt Jong Sparta Rotterdam met 2-1 nipt te sterk voor de blauw-witten. Namens de Rotterdammers was spits Halil Dervisoglu tweemaal trefzeker, terwijl Bert Steltenpool vanaf de strafschopstip raakschoot.

Lege handen
In het huidige voetbaljaar is de equipe van trainer Rijsdijk begonnen met een 2-4 nederlaag bij IJsselmeervogels. Na drie minuten spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong in Bunschoten-Spakenburg. Youssel El Kachati was de doelpuntenmaker. Dankzij treffers van Danny van der Meiracker en Mike van der Laar moesten de Spangenaren in de achtervolging. Op slag van rust maakte Joshua Sanches de gelijkmaker. Na de thee bracht Achmed El Azzouti de thuisploeg weer op voorsprong. Diezelfde El Azzouti was ook verantwoordelijk voor de vierde treffer van de gastheren die op dat moment met een man meer op het veld stonden vanwege het wegsturen van Levi Bouwense.

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0150.jpg

Puntendeling
Quick Boys hield een punt over aan de seizoensouverture tegen Noordwijk. Jesper de Vré wist op fraaie wijze zijn ploeg op voorsprong te helpen. Na de doelwisseling kwam Noordwijk in de persoon van Rob Overvliet weer langszij. Ondanks een vurig slotoffensief van de blauw-witten moesten beide ploegen na negentig minuten genoegen nemen met een puntendeling.

Busreis
Wie bij de wedstrijd tussen Jong Sparta Rotterdam en Quick Boys aanwezig wil zijn, kan gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 10,00 voor leden van de Supportersvereniging.

Rondje langs de velden
Op de tweede speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels
GVVV – Rijnsburgse Boys
Noordwijk – Kon. HFC
Spakenburg – AFC
HHC Hardenberg – Scheveningen
Katwijk – ASWH
De Treffers – Kozakken Boys
TEC Tiel – Jong FC Volendam

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0156.jpg

Geef een antwoord