Voorbeschouwing Katwijk – Quick Boys

Na de thuisnederlaag tegen Kozakken Boys (0-2) ligt de focus van de blauw-witten deze week op de dubbele ontmoeting met dorpsgenoot Katwijk. Aanstaande zaterdag staat de eerste clash tussen Katwijk en Quick Boys op het programma. Op sportpark De Krom is de aftrap om 12:30 uur. De derby staat onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque. De inwoner van Capelle aan den IJssel wordt geassisteerd door M. Meijers en J.M. de Smalen, terwijl E.P.W. Thijs als vierde man fungeert.

Focus
Er is de afgelopen weken genoeg gezegd en geschreven over de dorpsderby. Strenge veiligheidsmaatregelen hebben bij veel supporters de voorpret doen wegnemen. De spelers zullen zich echter volledig focussen op de strijd binnen de lijnen, zo hebben trainer Edwin Grünholz en aanvoerder Jeffrey Ket laten optekenen in de regionale media.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Katwijk speelden in het verleden 42 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Beide ploegen hielden elkaar tot nu toe uitstekend in evenwicht. Zowel de blauw-witten als de oranje-zwarten wonnen zestienmaal, tien onderlinge confrontaties eindigden onbeslist.
De laatste ontmoeting op sportpark De Krom dateert van 21 maart 2015. Donny van Ooijen zette destijds de thuisploeg op voorsprong. Na de pauze bracht Jaap van der Plas de bezoekers weer langszij. Gezien de kansenverhouding verdiende Quick Boys de zege, maar de blauw-witten moesten na negentig minuten voetbal genoegen nemen met een punt.

Stand van zaken
Katwijk herstelde zich afgelopen weekend van de nederlaag die zij een week eerder opliep in de thuiswedstrijd tegen GVVV (2-3). Op bezoek bij Excelsior Maassluis liepen de oranjehemden zich voor rust uit naar een onoverbrugbare voorsprong. De Tricolores wisten weliswaar de eretreffer te produceren, maar verder kwamen zij niet: 1-4.

Verlies
Op Nieuw Zuid kende Quick Boys een teleurstellende generale repetitie. Tegenstander Kozakken Boys was met 0-2 te sterk. Hoewel de blauw-witten met name in de eerste fase na rust een aantal keer zeer dicht bij de gelijkmaker waren, stelden de gelouterde Werkendammers in de persoon van Kay Tejan de overwinning veilig.

Droom
De stand op de ranglijst zegt doorgaans zeer weinig als de dorpsderby op het programma staat. Dat blijkt ook wel uit de onderlinge resultaten uit het verleden. Beide teams zullen erop gebrand zijn om hun fans een goede dienst te bewijzen. Het toeval wil dat Quick Boys en Katwijk drie dagen later wederom tegenover elkaar staan. Dan is op sportpark Nieuw Zuid de inzet de volgende ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Een dubbele ontmoeting tussen de blauw-witten en de oranjehemden binnen een aantal dagen: het moet de droom zijn van de gemiddelde topamateurvoetballer.

Buscombi
Voor deze uitwedstrijd geldt een verplichte buscombi voor supporters van Quick Boys. De bussen vertrekken om 11:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. De fans worden verzocht om 11:15 uur te verzamelen bij de vertrekplaats.

Huisregels
K.v.v. Quick Boys en v.v. Katwijk zijn van plan om van de komende derby’s twee mooie voetbalfeesten te maken. Langs deze weg willen de clubs een ieder nogmaals wijzen op de huisregels. Voor de veiligheid van alle aanwezige supporters, de neutrale toeschouwers, spelers en het arbitrale kwartet is het verboden om fakkels en/of vuurwerk bij je te hebben, af te steken of om het veld te betreden. Personen die zich hier niet aan houden, worden bestraft. Deze lopen grote kans de wedstrijd(en) te missen, inclusief forse straffen die onmiddellijk in werking treden. Personen die zich misdragen worden door suppoosten en/of de aanwezige beveiligers aangehouden en overgedragen aan de politie. Ook hiervoor geldt dat zij de wedstrijd(en) zullen missen inclusief forse straffen die onmiddellijk in werking treden.

Rondje langs de velden
Op de vierde speeldag luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Excelsior Maassluis
Spakenburg – Jong Sparta Rotterdam
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam
ASWH – IJsselmeervogels
Kozakken Boys – HHC Hardenberg
De Treffers – Scheveningen
TEC – Noordwijk
AFC – Kon. HFC

 

Geef een antwoord