Voorbeschouwing Kon. HFC – Quick Boys

Na afloop de derby tegen Rijnsburgse Boys waren de complimenten voor Quick Boys, maar bleven de punten achter op sportpark Middelmors. Aanstaande zaterdag krijgt de formatie van trainer Edwin Grünholz de mogelijkheid om weer eens de volle buit te pakken. Dan zijn de blauw-witten te gast bij Koninklijke HFC. Het duel op sportpark Spanjaardslaan begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door R.S.H. Beijer en A. Overwijk, terwijl L. van Leeuwen als vierde official fungeert. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Kon. HFC!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Kon. HFC, van origine een zondagclub, stonden in het verleden nog niet eerder tegenover elkaar in competitieverband. Aankomend weekend vindt in Haarlem derhalve de primeur plaats. Wel oefenen beide teams regelmatig tegen elkaar. Twee jaar geleden wonnen de blauw-witten op sportpark Spanjaardslaan met 2-1 van de Haarlemmers. 

Stand van zaken
Met elf punten uit zeven duels bezetten de Haarlemmers momenteel de zevende plaats op de ranglijst. Afgelopen weekeinde won de ploeg van trainer Gertjan Tamerus (38) in Werkendam van Kozakken Boys. Het spitsenduo Floris van der Linden en Khalid Tadmine was verantwoordelijk voor de twee Haarlemse doelpunten.

Complimenten
Quick Boys kon terugzien op een goede wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De blauw-witten kregen met name in het eerste bedrijf de meeste en beste kansen. Met name Tommy Bekooij, die twee keer de lat raakte, was ongelukkig in de afwerking. De buitenspeler produceerde nog wel de gelijkmaker door een foute terugspeelbal van Jordy Strooker af te straffen. Ook na rust begonnen de bezoekers aanvankelijk sterk. Helaas sloeg de thuisploeg in de tegenstoot toe waarna Quick Boys niet meer bij machte was om de achterstand goed te maken. Tegen Kon. HFC krijgen de Katwijkers de gelegenheid om zich te revancheren voor deze nederlaag.

Busreis
De Supportersvereniging organiseert weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 10,00. De bus vertrekt om 14:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de achtste speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Noordwijk – Excelsior Maassluis
Scheveningen – GVVV
AFC – ASWH
IJsselmeervogels – Spakenburg
Jong FC Volendam – De Treffers
Jong Sparta Rotterdam – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys
TEC Tiel – Katwijk

Geef een reactie