Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers

Aanstaande zaterdag vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022-2023. Het voetbaljaar is omgevlogen. Het duel met De Treffers zal deels in het teken staan van het afscheid van de spelers en stafleden die zich al dan niet voor meerdere seizoenen hebben ingezet voor de club, maar er valt ook nog genoeg te winnen voor de blauw-witten. Zo is de formatie van trainer Edwin Grünholz nog altijd de koploper in de strijd om de derde periodetitel.
De wedstrijd tussen Quick Boys en De Treffers begint om 15:30 uur (!) en staat onder leiding van scheidsrechter N.B. Smit. De inwoner van Huizen wordt geassisteerd door J. Pleijte en R. Leenstra, terwijl S. van Egmond de vierde official is.
Diamantsponsor Assucom Pensioenconsultancy uit Leiden schenkt de wedstrijdbal. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen De Treffers!



Onderlinge resultaten
In competitieverband troffen Quick Boys en De Treffers, van origine een zondagclub, elkaar slechts vijf keer eerder. De primeur was op 29 september 2019. De Gelderlanders wonnen toen betrekkelijk eenvoudig op Nieuw Zuid dankzij treffers van Lowie van Zundert en Coen Maertzdorf (0-2.
In de thuiswedstrijd van het vorige seizoen kon Quick Boys geen vuist maken tegen de goed georganiseerde Gelderlanders. Een doelpunt van Gavin Vlijter was voldoende voor de winst voor de ploeg uit Groesbeek.
In de heenwedstrijd van het lopende voetbaljaar trokken de blauw-witten eveneens aan het kortste eind. Op een sfeervol sportpark Zuid in Groesbeek, met veel supporters van de blauw-witten, kreeg de formatie van trainer Edwin Grünholz voor rust de beste kansen op het openingsdoelpunt. Na de doelwisseling miste Jordy Thomassen een strafschop, maar was Gavin Vlijter enige momenten later alsnog trefzeker namens de thuisploeg. Quick Boys drong aan, kreeg in de persoon van Youssef El Kachati een grote kans op de gelijkmaker, maar zag De Treffers in de counter toeslaan (2-0). In de blessuretijd zorgde El Kachati alsnog voor de aansluitingstreffer. Een hectische slotfase volgde met een grote kans voor Ivailo Staal, maar uiteindelijk bleef Quick Boys toch met lege handen achter in Gelderland.De gedachten van de oudere supporter gaan echter terug naar een verder verleden bij het zien van de aankondiging van deze tweestrijd. Beide clubs streden in het seizoen 1990-1991 namelijk om de algehele amateurtitel. De Groesbekers waren destijds een maatje te groot voor de Katwijkers. Op sportpark Zuid wonnen de rood-zwarten met liefst 5-1. Ook de return in Katwijk werd een prooi voor De Treffers (3-4) waardoor zij zich destijds de terechte landskampioen mocht noemen. 

Mutaties
De selectie van De Treffers heeft voorafgaand aan het seizoen enkele wijzigingen ondergaan. Oussama Bouyaghlafen (Almere City FC), Niels Fleuren (Top Oss) en Willem den Dekker (Gemert) worden gezien als de topaanwinsten van de club uit Groesbeek. Aan de andere kant zijn Leroy George (VVSB), Dennis Hettinga (DOVO), Marlon Versteeg (DOVO), Jermo Wilsterman (De Bataven), Bram Zwanen (Gemert) en Pim Balkestein (gestopt) niet meer actief op sportpark Zuid.



Stand van zaken
Met 54 punten uit 32 duels bezet De Treffers momenteel de zesde plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Lee-Roy Echteld kende aanvankelijk een vliegende start en won de eerste vijf competitiewedstrijden van het seizoen, maar wist de koppositie niet lang te handhaven. Niettemin kunnen de Groesbekers terugzien op een geslaagd seizoen, mede dankzij het succes in het bekertoernooi waarin zij tot de achtste finales wisten te reiken. Met twaalf doelpunten is Jordy Thomassen de huidige clubtopscorers van de Gelderlanders.
Quick Boys heeft tot nu toe twee punten meer vergaard door haar volgende opponent. Afgelopen zaterdag kwam op ongelukkige wijze een einde aan een ongeslagen reeks van acht wedstrijden. Zonder de vanwege ziekte afwezige hoofdtrainer Edwin Grünholz verloren de blauw-witten zeer onnodig van koploper AFC. De bezoekers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en kregen meerdere uitgelezen kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans was voor Youssef El Kachati, maar de topscorer van de Jack’s League miste tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een strafschop. In de slotfase wist verdediger Tim Linthorst namens de thuisploeg het net wel te vinden, waardoor Quick Boys puntloos huiswaarts keerden.

Rondje langs de velden
Het overige programma op de voorlaatste speeldag in de Jack’s League luidt als volgt:
Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam
Kozakken Boys – Koninklijke HFC
Noordwijk – TEC
Spakenburg – HHC Hardenberg
Scheveningen – IJsselmeervogels
Jong FC Volendam – Rijnsburgse Boys
FC Lisse – Katwijk
OFC – AFC



Foto’s: Pro Shots