Voorbeschouwing Quick Boys – DVS’33 Ermelo

Na de teleurstellende puntendeling tegen Capelle krijgt Quick Boys aanstaande zaterdag de kans zich te herpakken in eigen huis. Op sportpark Nieuw Zuid is DVS’33 Ermelo te gast. De bezoekers zijn ook nog kanshebber op het winnen van de derde periodetitel. De competitiewedstrijd tussen Quick Boys en DVS’33 Ermelo begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Dingeman Hoek uit Rijnsburg. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen DVS’33 Ermelo!

Puntendeling in Capelle
Afgelopen zaterdag wisten de blauwwitten het uitduel met Capelle niet in winst om te zetten. De ploeg van trainer Gert Aandewiel kwam uitstekend uit de startblokken en nam in de achtste minuut de leiding dankzij een benutte strafschop van Kelvin Maynard. Nadat de thuisploeg een rode kaart moest incasseren, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Quick Boys. Helaas wisten de bezoekers de overtalsituatie niet in meer doelpunten uit te drukken. Sterker nog, een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Capelle zelfs langszij (1-1). In de slotfase probeerde Quick Boys nog van alles om de winst naar zich toe te trekken, maar moest lijdzaam toezien hoe de groenhemden weigerden te capituleren. De achterstand op koploper Spakenburg is na de puntendeling met Capelle opgelopen tot zeven punten.

In vorm
DVS’33 Ermelo, de ploeg in vorm, wist haar vorige wedstrijd wel te winnen. In eigen huis werd Jong FC Twente verslagen. Na een 0-2 achterstand stelden Benjamin Roemeon (2) en Coen Vloedgraven orde op zaken. Dankzij deze overwinning, de vijfde in de laatste zes wedstrijden, stegen de geelzwarten naar de vijfde plaats op de ranglijst met 49 punten uit 28 duels. Met 13 doelpunten is Maurice de Ruiter de clubtopscorer van de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse (later hoofdklasse) in 1970 speelden Quick Boys en DVS’33 Ermelo vier vijf keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Met twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen boekten de blauwwitten wisselende resultaten tegen de geelzwarten. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Ermelo in een 1-2 overwinning voor de Katwijkers. Dat was ook de eindstand van de meest recente ontmoeting tussen beide ploegen. In de tweede voorronde van het KNVB-bekertoernooi zorgden Jesse van Nieuwkerk en Max van Steen voor een comfortabele 0-2 ruststand. De aansluitingstreffer van Gökhan Yasar viel snel na de doelwisseling, maar uiteindelijk hielden de blauwwitten stand en mochten zij verder bekeren. 
In competitieverband won Quick Boys enkele maanden later op eenvoudige wijze met 3-0 bij DVS’33 Ermelo. Alle doelpunten aan de zijde van de blauwwitten kwamen op naam van Yordi Teijsse.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Gert Aandewiel kan in het thuisduel met DVS’33 Ermelo weer een beroep doen op Mohamad Mahmoed en Delano a Cohen. Beide spelers moesten de wedstrijd tegen Capelle aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Yordi Teijsse, die na een disciplinaire schorsing terugkeerde in de wedstrijdselectie, maakte op sportpark ’t Slot zijn rentree op de velden. Tel daar de beschikbaarheid van Arie de Vreugd en Ricardo Kuyvenhoven bij op en de conclusie moet zijn dat de technische staf van de blauwwitten voldoende keuze heeft in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen DVS’33 Ermelo.

Rondje langs de velden
Op speeldag 29 luidt het overige programma in de Derde Divisie A als volgt:
DOVO – ASWH
Jong FC Volendam – Spakenburg
Scheveningen – Capelle
Spijkenisse – ODIN’59
VVOG – Magreb’90
Jong Almere City FC – ACV
Jong FC Twente – Jong FC Groningen
ONS Sneek – Harkemase Boys

Collecte
Oekraïne is enorm in beroering. Nog steeds heel arm. En dat op maar 1.850 km van Katwijk vandaan. Stichting Oekroe in Rijnsburg wil van 30 juli t/m 14 augustus 2018 al weer voor het zestiende achtereenvolgende jaar circa 200 kansarme Oekraïense kinderen in hun eigen land een fijne, verantwoorde vakantie geven. Even weg uit de sleur van alle dag. Op 30 juli 2018 vertrekt een aantal jongeren en wat ouderen, voornamelijk uit Katwijk, Rijnsburg en zelfs uit Rouveen, naar Oekraïne om daar samen met Oekraïense leiding de kinderen drie super kampen te geven! Daarnaast zijn van 16 april t/m 27 april 2018 15 vrijwilligers uit Katwijk, Rijnsburg en omstreken naar Oekraïne om samen met Oekraïners gebouwtjes op te knappen voor de dagopvang van kinderen. Natuurlijk kost dat allemaal geld. Veel geld. Dat geld moeten de Nederlandse deelnemers bij elkaar brengen. Overigens, de Nederlandse deelnemers betalen hun eigen kosten zelf. Voorafgaand aan de wedstrijd Quick Boys – DVS ‘33 wordt hiervoor gecollecteerd. Helpt u mee? Zie ook www.oekroe.nl voor meer informatie.

Geef een antwoord