Voorbeschouwing Quick Boys – Excelsior Maassluis

Afgelopen zaterdag kwam een einde aan een goede serie van de blauw-witten. Op bezoek bij Spakenburg had de ploeg van trainer Edwin Grünholz lange tijd het betere van het spel, maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het korte eind. Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is Excelsior Maassluis te gast. Het duel met de Tricolores begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. van der Eijk. De inwoner van Amstelveen wordt geassisteerd door H.D. Fikkert en J.R. Waleveld, terwijl M. Jobse als vierde man fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Mode uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in het thuisduel met Excelsior Maassluis!

Stand van zaken
Met zeventien punten uit veertien duels bezet Excelsior Maassluis momenteel de dertiende plaats op de ranglijst. De voorsprong op Quick Boys bedraagt slechts twee punten in het voordeel van de formatie van trainer Dogan Corneille (45), in het verleden actief bij onder andere Noordwijk. Zijn huidige club Excelsior Maassluis won in het huidige voetbaljaar tot nu toe vijfmaal, speelde twee keer gelijk en verloren zeven duels. Afgelopen weekend gingen de Tricolores met grote cijfers onderuit in het uitduel met HHC Hardenberg (0-5).

Furieus
Ook de blauw-witten bleven afgelopen zaterdag met lege handen achter. Quick Boys begon furieus aan het uitduel met Spakenburg en had in de openingsminuut de score kunnen openen in de persoon van Tommy Bekooij. Ook Kevin Gomez Nieto en Dennis Kaars waren dicht bij een treffer. Aan de andere kant verdween een van de spaarzame mogelijkheden in het eerste bedrijf van de thuisploeg wel in het doel. Via Dennis van der Plas belandde een kopbal van Koos Werkman achter keeper Paul van der Helm. Enkele minuten later zette Kevin Sterling het duel helemaal op z’n kop door eveneens met het hoofd te scoren: 2-0. Na rust zocht Quick Boys massaal de aanval, maar helaas leverde de offensieve dadendrang van de bezoekers niet het gewenste resultaat op.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Excelsior Maassluis kwamen elkaar liefst 46 keer eerder in competitieverband tegen. De blauw-witten wonnen in zestien onderlinge duels de sterkste, eveneens zestien confrontaties werden gewonnen door de tricolores, terwijl veertien wedstrijden eindigden in een puntendeling. In het seizoen 2010-2011 stonden deze ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar in competitieverband. Op Nieuw Zuid won Quick Boys destijds met 4-0, terwijl in Maassluis de wedstrijd eindigde zoals deze begon: 0-0. In het recente verleden fungeerden beide ploegen wel als oefenpartners van elkaar.

Voorverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor de wedstrijd tussen Quick Boys en Excelsior Maassluis groot zijn. Daarom wordt de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen. Leden van de club en van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor deze wedstrijd. Klik daarvoor op deze link.

Rondje langs de velden
Op de vijftiende speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
AFC Amsterdam – Scheveningen
ASWH – HHC Hardenberg
Rijnsburgse Boys – TEC Tiel
IJsselmeervogels – Noordwijk
Jong FC Volendam – Jong Sparta Rotterdam
Kon. HFC – Katwijk
Kozakken Boys – GVVV
De Treffers – Spakenburg

Geef een reactie