Voorbeschouwing Quick Boys – Hoek

De blauw-witten hebben een voortvarende herstart van de competitie achter de rug met de knappe overwinning bij ONS Sneek (2-0). Aanstaande zaterdag is Hoek te gast op sportpark Nieuw Zuid. De Zeeuws-Vlamingen staan momenteel bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel. De competitiewedstrijd tussen Quick Boys en Hoek begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Henshuijs uit Amsterdam. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Bouwbedrijf De Lange-Van der Plas B.V. uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Hoek!

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Hoek negentien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten boekten tien overwinningen en trokken driemaal aan het kortste eind. Zes onderlinge wedstrijden eindigden onbeslist. De laatste ontmoeting in Zeeland was een zeer doelpuntrijk duel. De formatie van trainer Erik Assink kwam driemaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt (3-3). De laatste ontmoeting op sportpark Nieuw Zuid tussen beide ploegen was op 12 december 2015. Destijds wonnen de blauw-witten met 2-1. Mohamed el Osrouti en Anthony Bentem waren trefzeker namens de thuisploeg, terwijl Guillaume Clinckemaillie voor de Zeeuwse eretreffer zorgde.

Stand van zaken
Met 35 punten uit 17 duels bezet Hoek momenteel de derde plaats op de ranglijst. De promovendus verloor tot nu toe slechts twee wedstrijden. FC Lisse (2-3) en DVS’33 Ermelo (2-4) waren te sterk voor de Zeeuws-Vlamingen. Uit de laatste zes competitiewedstrijden behaalde Hoek liefst zestien punten. Met dertien doelpunten is Kyle Doesburg momenteel de clubtopscorer van de nieuwkomer. Ondanks de goede resultaten werd in de winterstop afscheid genomen van trainer Dennis de Nooijer. Zijn plaats op de bank wordt momenteel ingenomen door Hugo Vandenheede. De Belgische oefenmeester debuteerde afgelopen weekeinde met een klinkende 4-0 overwinning op Harkemase Boys.

Periodetitel
Het duel tussen Quick Boys en Hoek is niet alleen interessant met het oog op de ranglijst. Ook de strijd om de tweede periodetitel speelt een belangrijke rol. Momenteel hebben de Zeeuws-Vlamingen de beste papieren, maar ook de blauw-witten maken nog altijd kans op deze prijs. Met nog vijf wedstrijden te gaan, wordt de spanning opgevoerd. Hoewel Quick Boys een hoger doel heeft, geeft een ticket voor deelname aan de nacompetitie wel enige vorm van zekerheid.

Rondje langs de velden
Op de achttiende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
DVS’33 Ermelo – Eemdijk
Noordwijk – SJC
Ajax – FC Lisse
Harkemase Boys – DOVO
SteDoCo – ODIN’59
ASWH – Jong FC Groningen
De Dijk – ONS Sneek
Achilles’29 – VVOG

Geef een antwoord