Voorbeschouwing Quick Boys – IJsselmeervogels (KNVB-beker)

Voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 mag Quick Boys weer deelnemen aan het prestigieuze KNVB-bekertoernooi. In de tweede voorronde zijn de blauwwitten gekoppeld aan een oude bekende. Aanstaande dinsdag is IJsselmeervogels te gast op sportpark Nieuw Zuid. De clash tussen de twee succesvolste clubs allertijden begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort uit Deventer. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Vis. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in het KNVB-bekertoernooi!

Acht jaar geleden waren twee teams van Quick Boys vertegenwoordigd in het toernooi. Het eerste elftal was in Breda in de eerste ronde te sterk voor Baronie (4-0), terwijl de reserves korte metten maakten met het tweede elftal van Hollandia uit Hoorn (7-2). In de volgende ronde werden Quick Boys 1 en 2 aan profclubs gekoppeld. Het eerste elftal trof Willem II op Nieuw Zuid. Saïd Boutahar was de matchwinner aan de kant van Tilburgers (0-1). Een dag later ging Quick Boys 2 met 0-3 onderuit tegen eerstedivisionist FC Eindhoven.
Sindsdien kwam Quick Boys niet meer uit in het KNVB-bekertoernooi. Vanwege het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse B  mogen de blauwwitten weer eens meedoen. De eerste voorronde mocht de ploeg van trainer Jan Zoutman overslaan. In de tweede kwalificatieronde treft hij zijn oude club en competitiegenoot IJsselmeervogels.

Afgelopen zaterdag won Quick Boys met 2-1 van ONS Boso Sneek. Een ongelukkig moment in het eerste bedrijf leidde de tegentreffer voor de blauwwitten in. Na rust stelden Anthony Bentem en invaller Max van Steen orde op zaken.
IJsselmeervogels wacht nog altijd op de eerste competitiezege. Na het doelpuntloos gelijkspel tegen SteDoCo in de openingsronde van de Derde Divisie A ging de formatie van trainer Sandor van der Heide afgelopen zaterdag met 4-2 onderuit bij ASWH. Sherwin Grot was verantwoordelijk voor beide Spakenburgse doelpunten. Een valse start voor IJsselmeervogels die door de kenners worden gezien als een van de voornaamste titelkandidaten.

Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor de bekerwedstrijd tussen Quick Boys en IJsselmeervogels groot zijn. Tot morgenmiddag om 17:00 uur worden de voetballiefhebbers in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van de online ticketverkoop. Klik HIER voor meer informatie over de bestelprocedure. 
Daarnaast vindt vanavond (maandag) tussen 20:00 en 21:30 uur een voorverkoop plaats in het secretariaat van sportpark Nieuw Zuid. Maak gebruik van de voorverkoopgelegenheden om de mogelijke wachtrijen aan de kassa’s te voorkomen. 

Geef een antwoord