Voorbeschouwing Quick Boys – Kon. HFC

Aanstaande zaterdag krijgt Quick Boys de gelegenheid om zich te revancheren voor de zeer teleurstellende nederlaag tegen AFC Amsterdam. Dan is Kon. HFC, een van de koplopers in de Tweede Divisie na twee speelronden, te gast op sportpark Nieuw Zuid.
De aftrap is om 15:00 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter N.B. Smit. De inwoner van Huizen wordt geassisteerd door K. Bodde en R.C.H. van Rijn, terwijl M. Jobse als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Hoek Group uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen Kon. HFC!



Mutaties
Elk jaar wordt Kon. HFC gedwongen om de selectie weer op peil te brengen na het vertrek van enkele sterkhouders. Zo hebben Paul Kok (Katwijk,) Floris van der Linden (Spakenburg), Dylan Mertens (Tsarsko Selo, Bulgarije), Kevin de Visser (gestopt) en Lars Weistra (Katwijk) de club verlaten. Daartegenover staat onder andere de komst van Liban Abdulahi (clubloos), Sietse Brandsma (ODIN’59), Roy Castien (Spakenburg), Kevin van Gasteren (Jong FC Volendam) en Jordy Hilterman (Katwijk).

Onderlinge resultaten
Slechts één keer eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar in competitieverband. In Haarlem domineerde Quick Boys grote delen van de wedstrijd, maar destijds werden de grootste en mooiste kansen om zeep geholpen. De thuisploeg trok aan het langste eind dankzij een rake vrije trap van Sam van Huffel (1-0). Een zure nederlaag voor de blauw-witten die absoluut recht hadden op een resultaat destijds.



Stand van zaken
Kon. HFC is het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. Na overwinningen op TEC (2-1) en De Treffers (3-1) is de ploeg van trainer Gertjan Tamerus (39) één van de trotste koplopers van de Tweede Divisie. Een knappe prestatie, aangezien Kon. HFC nog niet op volle oorlogssterkte is vanwege de blessures van aanwinsten Brandsma en Hilterman. Spits Khalid Tadmine is met drie treffers momenteel de clubtopscorer van de Haarlemmers.

Revanche
Quick Boys ging vorige week hard onderuit in de uitwedstrijd tegen AFC Amsterdam. Op het flink verbouwde sportpark Goed Genoeg keken de blauw-witten al na twintig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Na een fraaie treffer van Olaf van der Sande keerde hoop in de harten terug van de Katwijkse fans die de wedstrijd vanwege de coronamaatregelen niet mochten bijwonen. Maar niet voor lang, want halverwege was de marge weer twee in het voordeel van de Amsterdammers. Met drie wisselingen in de rug koos de technische staf van de blauw-witten bij de hervatting voor alles of niets. Tien minuten in het tweede bedrijf konden de plannen de spreekwoordelijke prullenbak in toen Jeroen Tesselaar geblesseerde het veld moest verlaten. Met een man minder kreeg Quick Boys nog twee doelpunten te incasseren.



Rondje langs de velden
Op de derde speeldag luidt het overige programma als volgt:
Scheveningen – ASWH
Noordwijk – Katwijk
Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – IJsselmeervogels
Spakenburg – Jong Sparta Rotterdam
Jong FC Volendam – HHC Hardenberg
TEC – GVVV
De Treffers – AFC