Voorbeschouwing Quick Boys – Kozakken Boys

Met de fraaie thuisoverwinning op Jong FC Volendam (3-1) heeft Quick Boys de eerste driepunter te pakken. De winstpartij smaakt naar meer. Aanstaande zaterdag speelt de formatie van trainer Edwin Grünholz opnieuw op eigen bodem. Kozakken Boys is te gast op Nieuw Zuid, de huidige nummer vier van de Tweede Divisie. De wedstrijd tussen Quick Boys en Kozakken Boys begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray. De wedstrijdbal is een schenking van Diamantsponsor Hilverda De Boer uit De Kwakel. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys!

Vorig seizoen
Met 54 punten uit 34 duels eindigde Kozakken Boys vorig seizoen op de zevende plaats in de eindrangschikking. De start van de Werkendammers was teleurstellend. Het kostte trainer Jasper de Muijnck, in het verleden eindverantwoordelijke op Nieuw Zuid, de kop. Uiteindelijk herstelde de Noord-Brabanders zich aan de hand van interim-coach Michel Langerak, die dit seizoen als assistent-trainer is verbonden aan de club.

Mutaties
Een aantal vertrouwde namen keerde sportpark De Zwaaier afgelopen zomer de rug toe. Zo vertrok het trio Ahmed el Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout naar IJsselmeervogels. De Werkendammers investeerden onder andere in de komst van Kay Tejan (Quick Boys), Royston Drenthe (Sparta Rotterdam), Jordie van der Laan (Telstar), Norichio Nieveld (TOP Oss) en Nando Wormgoor (DOVO).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 stonden Quick Boys en Kozakken Boys liefst 32 keer tegenover elkaar. De blauw-witten wonnen de helft van de onderlinge duels, de Werkendammers trokken zes keer aan het langste eind. Tien confrontaties eindigden onbeslist. De oudere Quick Boys-fans zullen met name de dubbele confrontatie in de kampioenscompetitie aan het begin van de jaren negentig nog helder op het netvlies staan. Vorig seizoen stond een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide ploegen op het programma. In Noord-Brabant won Quick Boys met 5-3.

Herstel
Onder leiding van trainer Rick Adjei startte Kozakken Boys met een verrassende thuisnederlaag tegen TEC Tiel (0-1). De Werkendammers herstelden zich in de afgelopen twee speelronden tegen De Treffers (2-1) en Spakenburg (4-2). In de laatste wedstrijd scoorde Kay Tejan, vorig seizoen clubtopscorer op Nieuw Zuid, twee doelpunten. Een van die treffers scoorde de Amsterdammer op aangeven van Royston Drenthe, de oud-prof die onlangs aansloot bij Kozakken Boys.

Eerste overwinning
Bij Quick Boys was Tommy Bekooij afgelopen weekeinde de gevierde man. De aanvaller, die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest, scoorde in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen liefst driemaal en had daarmee een zeer belangrijk aandeel in de overwinning op Jong FC Volendam.

Online kaartverkoop
De weersvoorspellingen zijn zeer goed en naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze wedstrijd groot zijn. Daarom wordt een ieder de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen. Klik HIER voor meer informatie.

Rondje langs de velden
Op de vierde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Excelsior Maassluis – Katwijk
Noordwijk – ASWH
Scheveningen – Kon. HFC
HHC Hardenberg – Spakenburg
IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys
Jong FC Volendam – AFC
GVVV – De Treffers
Jong Sparta Rotterdam – TEC Tiel

Geef een reactie