Voorbeschouwing Quick Boys – Noordwijk (15:00 uur)

Na de puntendeling met ASWH (2-2) speelt Quick Boys aanstaande zaterdag opnieuw tegen een titelkandidaat. Op sportpark Nieuw Zuid is Noordwijk te gast. De roodwitten zijn na vier speelronden nog altijd zonder puntverlies.
Het duel tussen Quick Boys en Noordwijk staat onder leiding van scheidsrechter R.H. Karremans. De inwoner van Den Haag fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Diamantsponsor Station Drukwerk. Voor aanvang van het duel zal dweilorkest Weh Nou het publiek opzwepen op de tribunes. Na afloop van de wedstrijd verzorgt Timeless Events in samenwerking met Joey Spaan alias DJ Matsoe Matsoe een optreden in het clubhuis. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan in de derde thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen!

Algemeen
Voetbalvereniging Noordwijk is opgericht op 4 maart 1933. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op sportpark Duinwetering. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. De club van voorzitter Henk Hoogervorst telt ongeveer negenhonderd leden. In 1973 en 1980 schreven de roodwitten historie door zowel het zaterdagkampioenschap als het algemeen amateurkampioenschap in de wacht te slepen. In het seizoen 2010-2011 behaalde Noordwijk de titel in de Hoofdklasse A door de beslissingswedstrijd met Quick Boys met het kleinste verschil te winnen (1-0). Twee seizoenen geleden degradeerden de roodwitten uit de Topklasse. Afgelopen voetbaljaar eindigde de ploeg van trainer Dogan Corneille op de zevende plaats in de Hoofdklasse B.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst vierenzeventig keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauwwitten wonnen negentwintig duels, de roodwitten boekten eenendertig overwinningen. Veertien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom. Op sportpark Nieuw Zuid is sprake van een positieve balans voor de blauwwitten. Vijftien keer was Quick Boys de baas in eigen huis, veertien duels werden winnend afgesloten door Noordwijk, terwijl acht onderlinge confrontaties geen winnaar opleverden. Vorig seizoen eindigde de klassieker tussen Quick Boys en Noordwijk in 0-1. Ondanks een groot overwicht van de blauwwitten sloegen de gasten in de slotfase toe in de persoon van Mike van Zanten. Klik HIER voor de samenvatting van deze wedstrijd.

Mutaties
De selectie van Noordwijk onderging afgelopen zomer een ware metamorfose. Zo versterkten de roodwitten zich met Jaber Akhrif (Valken’68), Jeroen Borsboom (Jodan Boys), Safou Cherkaoui (SJC), Martijn le Congé (FC ’s-Gravenzande), Ruperto Dorothea (Spijkenisse), Jaap van Duijn (Quick Boys), Shijie Hu (Excelsior Maassluis), Tim Koning (DSS), Othmane Mouhyueddine (Ter Leede), Donovan Oliveira (Sparta Rotterdam), Guy Smits (ADO Den Haag), Mark Veerman (Jodan Boys) en Thabiso van Zeijl (Alphense Boys). Hiertegenover stond het vertrek van Kamal Amheye (onbekend), Rick Arnoldus (FC Boshuizen), Hakan Bayram (Ter Leede), Nick Brouwer (Haaglandia), Mohammed Faouzi (SteDoCo), Richard Guffens (Voorschoten’97), Anton den Haan (Altior), Jeffrey Loozen (Voorschoten’97), Justin Lopes (Ter Leede) en Maik van Zanten (FC Lisse). Bob Hoogkamer, Stefan Mertens en Jeffrey Mols hingen de schoenen aan de wilgen. Denzel James keerde enige weken geleden terug op sportpark Duinwetering zonder ook maar één officiële wedstrijd gespeeld te hebben voor Kozakken Boys.

Stand van zaken
Met twaalf punten uit vier duels deelt Noordwijk momenteel de koppositie met Ter Leede. Achtereenvolgens werden Spijkenisse (2-1), Sportlust’46 (2-0), Deltasport (3-2) en Haaglandia (3-2) verslagen. Jaap van Duijn is met vijf treffers de huidige clubtopscorer van de roodwitten.
Quick Boys speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen ASWH. In Hendrik-Ido-Ambacht opende Yordi Teijsse de score namens de bezoekers. In de tweede helft kwam de thuisploeg langszij dankzij een treffer van Peter Verhoeve. ASWH kwam even later zelfs op voorsprong na een doeltreffende kopbal van Jerry Tieleman. Tien minuten voor tijd maakte Teijsse vanaf elf meter alsnog gelijk.

Het scoutingsrapport
Trainer Dogan Corneille staat met zijn ploeg voor de eerste echte test van het nieuwe seizoen. Op doel staat Mustafa Amezrine. Voor hem vormen Raymond Manuputty, Martijn le Congé, Mark Veerman en Sander Bosma de laatste linie. Diederick Hoogerwaard, Stefano Concalves en Maurits Splinter dienen de balans te bewaken. Voorin moeten Ruperto Dorothea, Marios Lomis en Jaap van Duijn voor de doelpunten gaan zorgen.

Rondje langs de velden
Op de vijfde speeldag van de Hoofdklasse B gaat Ter Leede op bezoek bij Jodan Boys. In Zeeland staan Hoek en ASWH tegenover elkaar. Deltasport en Spijkenisse kruisen de degens, terwijl FC Rijnvogels te gast is bij Heinenoord. De regioderby tussen XerxesDZB en Zwaluwen staat eveneens op het programma. Tot slot gaat Sportlust’46 op jacht naar het eerste winstpunt in het uitduel met Haaglandia.

Geef een antwoord