Voorbeschouwing Quick Boys – Noordwijk

Na een intensieve voorbereiding start aankomend weekend het nieuwe voetbalseizoen in de hoogste divisies. Quick Boys is terug op het allerhoogste amateurniveau en treft in de openingsronde meteen een oude bekende. Op sportpark Nieuw Zuid is Noordwijk te gast. De Bollenstreekkraker begint, vanwege de live-uitzending van FOX Sports, om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.M.J. van den Elzen uit Berghem. De wedstrijdbal is een schenking van Diamantsponsor Rabobank Leiden-Katwijk. Na afloop van de derby zal DJ Jor-D op het kantineplein de muzikale derde helft verzorgen. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten op de eerste speeldag in de Tweede Divisie!

Vorig seizoen
Beide ploegen waren afgelopen seizoen in een spannende kampioensstrijd verwikkeld in de Derde Divisie A. Uiteindelijk trokken de Noordwijkers verdiend aan het langste eind en wisten zij op de voorlaatste speeldag de titel te grijpen door de uitwedstrijd bij Hoek winnend af te sluiten. Quick Boys moest via een omweg haar doelstelling zien te verwezenlijken. En dat lukte ten koste van s.v. O.S.S. ’20 en VVSB, waardoor de blauw-witten sinds het seizoen 2009-2010 weer terug zijn op het hoogste amateurniveau.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst 78 keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauw-witten wonnen 30 duels, de roodwitten boekten 32 overwinningen. Zestien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom. 
Afgelopen seizoen eindigde het treffen op een met ruim 5.000 toeschouwers goed gevuld sportpark Nieuw Zuid in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Beide doelpunten vielen in het eerste bedrijf. Marc de Kruijs opende de score met het hoofd, terwijl Kay Tejan op slag van rust de voorsprong wist te verdubbelen. Hieronder is de samenvatting van deze wedstrijd nogmaals te bekijken. 

 

Mutaties
Op De Duinwetering draaide de spelerscarrousel geenszins op volle toeren. Met doelman Roy Rondeltap (Jodan Boys) en Denzel James (Sparta) vertrokken slechts twee basiskrachten uit de ploeg van trainer Kees Zethof. Daartegenover stond het aantrekken van Huib Oversloot (ARC), Joe van der Sar (RKC Waalwijk), Fanuel Waandels (Jodan Boys) en Sven Wolsheimer (Scheveningen).

Voorbereiding
In de oefencampagne won Noordwijk van OJC Rosmalen (4-0) en Sparta Nijkerk (4-2), speelden de rood-witten gelijk tegen FC ’s-Gravenzande (1-1) en ARC (2-2) en verloor men van FC Volendam (0-2) en VVSB (0-1). 

Online voorverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze wedstrijd enorm zijn en daarom wordt een ieder de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen. Leden van Quick Boys en leden van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor deze Bollenstreekkraker. Klik daarvoor op deze link.

Fietsenstalling en Zuidingang
Het vriendelijke verzoek is, vanwege de zonnige weersvoorspellingen, om zoveel als mogelijk op de fiets naar sportpark Nieuw Zuid te komen. Ook de Zuidingang zal op de wedstrijddag geopend zijn. Daar bevinden zich eveneens fietsenstallingen.

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Kon. HFC – HHC Hardenberg
Scheveningen – Katwijk
AFC – GVVV
Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis
IJsselmeervogels – Jong Sparta Rotterdam
Kozakken Boys – TEC Tiel
Rijnsburgse Boys – De Treffers
ASWH – Spakenburg

Geef een reactie

//ORIGINAL SPORTLINK SCRIPT quickboys.nl