Voorbeschouwing Quick Boys – ODIN’59 (dinsdag, 20:15 uur)

Morgen (dinsdag) speelt Quick Boys opnieuw een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid staat om 20:15 uur het duel met ODIN’59 gepland. Na de nederlaag op eigen veld tegen Jong FC Volendam (2-3) hebben de blauwwitten iets recht te zetten. Het duel tussen Quick Boys en ODIN’59 staat onder leiding van scheidsrechter M. Ritmeester. Eerder dit seizoen wist de inwoner van Maarssen het competitieduel tussen Jong Almere City FC en Quick Boys (1-2) tot een goed einde te brengen. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Strandpaviljoen Het Wantveld uit Katwijk. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen ODIN’59!

Algemeen
Ons Doel Is Nuttig werd opgericht op 17 december 1959. De geelhemden spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Assumburg aan de Hoflaan in Heemskerk. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. De club groeit gestaag en telt circa negenhonderd leden. Het eerste elftal wordt getraind door Richard Plug die bezig is aan zijn tweede seizoen bij ODIN’59.

Vorig seizoen
Vorig seizoen werd ODIN’59 kampioen van de Hoofdklasse A. De Heemskerkers bleven achtervolger Huizen, de ploeg die uiteindelijk via de nacompetitie eveneens wist te promoveren naar de Derde Divisie, met een voorsprong van drie punten voor.

Mutaties
De Heemskerkers versterkten zich gedurende de zomerstop met Lars Boekel (AFC’34), Nick Burger (AFC’34), Jerrold van Eeckhout (Zwaluwen’30), Nigel Hardenberg (OFC), Jeffrey Klijbroek (ADO’20), Frits Kramer (DEM), Erik Lensen (DEM), Denzel Meijer (AFC’34), Mike van Vliet (DEM), Thom de Vries (Quick Boys), Mart Willemse (Stormvogels) en Bryan Zwart (Almere City FC).

Stand van zaken
Met 26 punten uit 23 duels bezet ODIN’59 momenteel de vijftiende plaats op de ranglijst. De geelhemden begonnen uitstekend aan het seizoen, maar raakten vervolgens in een vrije val. De Heemskerkers hebben echter het herstel ingezet door de laatste twee competitiewedstrijden in winst om te zetten. Eerst was ONS Boso Sneek een maatje te klein voor ODIN’59 (4-1), vervolgens werd FC Lisse met 1-0 verslagen op sportpark Assumburg. 
Quick Boys verloor afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Volendam. Op sportpark Nieuw Zuid werd voor rust liefst vijfmaal gescoord. Dankzij twee treffers van Enzo Stroo en Rodney Antwi kwamen de bezoekers op voorsprong in Katwijk. Jesse Driebergen en Milan Hoek waren de doelpuntenmakers aan de zijde van de thuisploeg. Na de doelwisseling, met de entree van de herstelde Jason Oost en Jerghinio Sahadewsing, kregen de blauwwitten de nodige kansen op de gelijkmaker, maar het verdiende gelijkspel bleef uit. 

Onderlinge resultaten
Quick Boys en ODIN’59 stonden in het verleden pas negen keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen slechts drie wedstrijden en moesten vier nederlagen incasseren. Alle overwinningen werden behaald in Heemskerk. Op Nieuw Zuid won Quick Boys derhalve nog nooit van ODIN’59. De heenwedstrijd op sportpark Assumburg werd met 0-1 gewonnen. Halverwege de tweede helft bekroonde Max van Steen zich tot matchwinner.

Het scoutingsrapport
Barry van Dijk, bezig aan zijn veertiende (!) seizoen bij ODIN’59, is nog altijd de sluitpost van de geelhemden. Jordi Tiktak is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger en de omgeschoolde Denzel Meijer baart opzien in de laatste linie van de Heemskerkers. Op het middenveld is Jeffrey Klijbroek een vaste waard. Thom de Vries, vorig seizoen nog actief op Nieuw Zuid, vormt een gevaarlijk duo met de lange en kopsterke Eelke de Graaf, maar is de afgelopen weken niet vaak in actie gekomen. Middenvelder Jim Hulleman is vanwege een rode kaart tegen FC Lisse geschorst voor het treffen met Quick Boys.

Kijkje in eigen keuken
Na lang blessureleed maakten Jason Oost en Jerghinio Sahadewsing afgelopen weekeinde hun rentree in het eerste elftal, een welkome kwaliteitsimpuls voor het elftal van trainer Jan Zoutman. Het meespelen van Anthony Bentem is uitgesloten. De verdediger is herstellende van een gebroken middenvoetsbeentje.

Belangrijke informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over toegangsprijzen, parkeren, stallen van fietsen, ledenpassen en EHBO.

Rondje langs de velden
De volgende inhaalwedstrijden staan eveneens gepland op dinsdag 28 februari:
DVS’33 Ermelo – Capelle
ONS Boso Sneek – Jong Almere City FC

Programmablad
Deze dinsdag zal er geen programmablad verschijnen. Aanstaande zaterdag bij de wedstrijd Quick Boys – DVS’33 is er wel weer een programmablad.

Geef een antwoord