Voorbeschouwing Quick Boys – Rijnsburgse Boys

Of de competitieleider van de KNVB er bewust rekening mee heeft gehouden, weet niemand. Feit is wel dat Quick Boys op de dag van haar 100-jarige jubileum de derby speelt tegen Rijnsburgse Boys. De aftrap op sportpark Nieuw Zuid is om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque. De wedstrijdbal wordt geschonken door Floral Trade Group uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun de jubilerende blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys!

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0084.jpg

Onderlinge resultaten
De derby tussen deze twee clubs kent een zeer rijk verleden. In het verleden stonden Quick Boys en Rijnsburgse Boys liefst 95 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen 48 onderlinge wedstrijden, terwijl de geelzwarten 23 keer zegevierden. Tot slot eindigen 24 confrontaties tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys onbeslist. De laatste editie tussen de twee clubs, op 5 oktober 2019, eindigde in een 3-1 overwinning voor de Rijnsburgers. Op sportpark De Middelmors brak Jordy Strooker in de openingsfase de ban namens de thuisploeg: 1-0. Meerdere grote kansen van de blauw-witten bleven onbenut totdat Tommy Bekooij op slag van rust de gelijkmaker wist te produceren. Ook na de doelwisseling was Quick Boys aanvankelijk de bovenliggende partij. Uit het niets bracht Dani van der Moot zijn ploeg echter weer op voorsprong waardoor de ploeg van trainer Edwin Grünholz opnieuw in de achtervolging moest. Uiteindelijk besliste Jeroen Spruijt twintig minuten voor het eindsignaal de wedstrijd in het voordeel van Rijnsburgse Boys.

Stand van zaken
Met 33 punten uit 19 duels bezetten de geel-zwarten momenteel de zesde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper HHC Hardenberg bedraagt momenteel negen punten. Afgelopen zaterdag wist de formatie van trainer Henk Wisman in een doelpuntrijke wedstrijd Excelsior Maassluis te verslaan: 4-3. De clubtopscorer Dani van der Moot had met twee doelpunten in belangrijk aandeel in de overwinning van de Rijnsburgers.

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0189.jpg

Offday
Quick Boys beleefde afgelopen zaterdag een offday tegen Jong Sparta Rotterdam. De beloften kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een treffer van Mohammad Tahiri. Een doeltreffende kopbal van Jan-Willem Kamp, na een puntgave voorzet van Ricardo Kuyvenhoven, betekende de gelijkmaker voor de thuisploeg. Helaas kwamen de Rotterdammers snel weer op voorsprong. Sven Mijnans wist een strafschop te verzilveren. In het tweede bedrijf werkte Chima Bosman op ongelukkige wijze een voorzet achter zijn eigen doelman: 1-3. Helaas kon de ploeg van trainer Edwin Grünholz niets meer forceren, waardoor de blauw-witten de eerste nederlaag van 2020 moesten incasseren.

Online voorverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze derby groot zijn. Daarom wordt de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen. Leden van de club en van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor deze wedstrijd. Klik HIER voor meer informatie over de online kaartverkoop.

Rondje langs de velden
Op de twintigste speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Scheveningen
Excelsior Maassluis – AFC
Noordwijk – Spakenburg
HHC Hardenberg – Kozakken Boys
IJsselmeervogels – ASWH
Jong FC Volendam – TEC Tiel
De Treffers – Katwijk
Jong Sparta Rotterdam – Kon. HFC

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0211.jpg

Geef een antwoord