Voorbeschouwing Quick Boys – TEC

Na twee achtereenvolgende derby’s tegen Rijnsburgse Boys en Noordwijk krijgt Quick Boys aanstaande zaterdag een tegenstander van buiten de regio op visite. Op sportpark Nieuw Zuid is TEC Tiel de tegenstander van de blauw-witten. Beide ploegen willen graag klimmen op de ranglijst en kunnen derhalve de punten heel goed gebruiken. De wedstrijd tussen Quick Boys en TEC Tiel begint om 15:00 uur en staat onder leiding van F.M.L. van den Elzen. De inwoner van Berghem wordt geassisteerd door R. Meints en N. Kromme, terwijl R. Wiedijk als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door BollenstreekSolar uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de ploeg van trainer Edwin Grünholz tegen de Gelderlanders!

Stand van zaken
Met 14 punten uit 21 duels bezet TEC Tiel momenteel de zestiende plaats op de ranglijst. Als Jong FC Volendam buiten beschouwing gelaten wordt, dan staat de formatie van trainer Arjan van der Laan dus op een positie die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie oplevert. Afgelopen weekeinde verloor TEC Tiel op eigen veld van hoogvlieger IJsselmeervogels (0-3). Gillian Justina, Danny van der Meiracker en Achmed el Azzouti waren verantwoordelijk voor de treffers.
Bij TEC Tiel staat Matthieu van den Assem onder contract. De aanvaller heeft in het verleden in de jeugdopleiding van Quick Boys gespeeld.

Winst in heenwedstrijd
Quick Boys en TEC Tiel, van origine een zondagclub, kwamen slechts één keer eerder in competitieverband tegen elkaar uit. De primeur vond op 2 november 2019 plaats. De heenwedstrijd op sportpark De Lok werd gewonnen door Quick Boys (0-2). Na een doelpuntloze eerste helft brak Dennis Kaars de ban in de Betuwe door de score namens de blauw-witten te openen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal gooide Tommy Bekooij het duel op slot.

Puntendeling
Afgelopen zaterdag kwam de jubilaris niet verder dan een 1-1 gelijkspel in en tegen Noordwijk. Na een boeiende eerste bedrijf leidde Quick Boys dankzij een fraaie treffer van Bekooij. Na de pauze zette Nick van Staveren de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Ondanks verwoede pogingen over en weer vielen aan beide kanten geen doelpunten meer, waardoor de twee streekgenoten genoegen moesten nemen met een puntendeling in de wedstrijd waarin Kevin Jansen zijn officiële debuut maakte voor Quick Boys.

Kijkje in eigen keuken
De blauw-witten begonnen het nieuwe jaar zeer voortvarend met twee overwinningen op rij, maar zagen Excelsior Maassluis afgelopen weekend de veilige dertiende plaats innemen. Quick Boys is er aanstaande zaterdag alles aan gelegen om de punten op sportpark Nieuw Zuid te houden om te voorkomen dat men de aansluiting met de middenmoot verliest.

Rondje langs de velden
Op speeldag 22 van de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
De Treffers – ASWH
Excelsior Maassluis – Noordwijk
GVVV – Katwijk
Jong Sparta Rotterdam – Spakenburg
Rijnsburgse Boys – Kon. HFC
HHC Hardenberg – AFC
Jong FC Volendam – Scheveningen
IJsselmeervogels – Kozakken Boys

Geef een reactie