Voorbeschouwing Quick Boys – Ter Leede

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys op eigen veld de Bollenstreekderby tegen Ter Leede uit Sassenheim. Beide ploegen zijn de nieuwe competitie voortvarend begonnen en staan met zes punten uit twee duels bovenaan de ranglijst in de Hoofdklasse B. Bij de blauwwitten staan Yordi Teijsse en Robert Steemers tegenover hun oude werkgever, bij de roodgelen keren Tomas Arroyo en Ronnie Verplancke voor even terug op het oude nest.
Het duel tussen Quick Boys en Ter Leede staat onder leiding van scheidsrechter B.S. Selier. De inwoner uit Amsterdam fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Bakker Van Maanen. Voorafgaand aan het duel wordt er gecollecteerd ten behoeve van de aanschaf van een speeltafel voor ouderen in verpleeghuis De Wilbert. Na afloop van de wedstrijd vindt in het clubhuis een optreden van zanger/entertainer Jurjen Kers plaats. Klik HIER voor meer informatie over de muzikale derde helft. 

Algemeen
Voetbalvereniging Ter Leede is opgericht op 30 april 1930. De roodgelen spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Roodemolen in Sassenheim. De club van voorzitter Ronald Vonk telt ongeveer negenhonderd leden. Ter Leede boekte de grootste successen in de seizoenen 1956-1957 en 1958-1959 toen tot twee keer toe het zaterdagkampioenschap in de wacht werd gesleept. In het seizoen 2003-2004 werd beslag gelegd op de KNVB-beker voor amateurs, waarna de roodgelen ten koste van Quick Boys de Supercup wonnen. In het seizoen 2012-2013 vierde Ter Leede het kampioenschap in de Hoofdklasse A en promoveerde naar het hoogste amateurniveau. Ter Leede degradeerde een jaar later uit de Topklasse van de zaterdagamateurs. Vorig seizoen eindigden de Sassenheimers op de negende plaats in de Hoofdklasse B.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 speelden Quick Boys en Ter Leede liefst 32 keer eerder tegen elkaar. Ter Leede won twaalf duels, slechts vijf wedstrijden eindigden onbeslist, terwijl Quick Boys vijftien keer aan het langste eind trok. Vorig seizoen wonnen de blauwwitten overtuigend in Sassenheim (4-0) dankzij doelpunten van Yordi Teijsse (2), Jaap van Duijn en Maarten Woudenberg. Op sportpark Nieuw Zuid ging Quick Boys een kopje onder. Robert Steemers werd in Katwijk de matchwinnaar in het duel met zijn nieuwe werkgever. Klik HIER voor de beelden van de laatste confrontatie in Katwijk.

Mutaties
Teijsse en Steemers van Quick Boys en Arroyo en Verplancke van Ter Leede staan zaterdag oog-in-oog met veel oude bekenden. In een verder verleden verdedigde Selmo Kurbegovic de clubkleuren van de Katwijkers, maar de linksbuiten debuteerde nooit in het eerste elftal. Ook Davey Braggaar maakte de overstap van Nieuw Zuid naar De Roodemolen, de keeper zal echter hoogstwaarschijnlijk niet tot de wedstrijdselectie behoren van de Sassenheimers. Hakan Bayram (Noordwijk), Jeffrey Bok (FC Lisse), Niek den Breejen (SCW), Thierry van der Kooye (JOS/Watergraafsmeer), Ben van der Lans (Kagia), Justin Lopes (Noordwijk), Lars de Ridder (GHC) en Jordy Vierbergen (Zwanenburg) zijn eveneens nieuw in de selectie van de roodgelen.

Stand van zaken
Met zes punten uit twee duels is Ter Leede een van de koplopers in de Hoofdklasse B. De Sassenheimers hebben nog geen enkel tegendoelpunt hoeven incasseren. Verdediger Arroyo is met twee treffers de clubtopscorer van de roodgelen. In de openingsronde maakte Ter Leede gehakt van Hoek: 4-0. Kurbegovic, Arroyo, Verplancke en Van der Kooye waren trefzeker in Zeeland. Afgelopen zaterdag wonnen de Sassenheimers van XerxesDZB. Op De Roodemolen bleek een treffer van Arroyo in de eerste minuut goed voor drie punten.
Quick Boys speelde vorige week een uitstekende eerste helft in Heinenoord. De relatief kleine voorsprong bij rust (0-2) stond niet in verhouding met het veldoverwicht dat de blauwwitten hadden. De eerste wapenfeiten van de thuisploeg leverden na de pauze pardoes twee doelpunten op, waarvan de aansluitingstreffer werd gescoord vanaf elf meter. Teijsse stelde met zijn tweede goal van de middag orde op zaken en bezorgde zijn ploeg daarmee de verdiende overwinning (2-3).

Rondje langs de velden
In de derde speelronde van de Hoofdklasse B gaat FC Rijnvogels op bezoek bij Spijkenisse. In Vlaardingen staan Deltasport en Noordwijk tegenover elkaar, terwijl Haaglandia tegen ASWH speelt. Hoek gaat de strijd aan met Heinenoord. Verder kruisen Jodan Boys en Zwaluwen de degens. Tot slot staat XerxesDZB – Sportlust’46 op het programma.  

Geef een antwoord