Voorbeschouwing Quick Boys – Ter Leede

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys op eigen veld de Bollenstreekderby tegen Ter Leede. Bij winst op de Sassenheimers stellen de blauwwitten de tweede plaats veilig. Bij ieder ander resultaat is de formatie van trainer Ted Verdonkschot afhankelijk van het resultaat van concurrent Zwaluwen. Trainer Henk Wisman en verdediger Mark van der Plas keren voor even terug op het oude nest, terwijl Robert Steemers een voorschot neemt op volgend seizoen.
Het duel tussen Quick Boys en Ter Leede staat onder leiding van scheidsrechter M.J. Kloet. De inwoner uit Spijkenisse fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Vis. Na afloop van de wedstrijd vindt in het clubhuis een optreden van De Zingende Scheidsrechters plaats. Klik HIER voor meer informatie over het optreden.

Algemeen
Voetbalvereniging Ter Leede is opgericht op 30 april 1930. De roodgelen spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Roodemolen in Sassenheim. De club van voorzitter Ronald Vonk telt ongeveer negenhonderd leden. Ter Leede boekte de grootste successen in de seizoenen 1956-1957 en 1958-1959 toen telkens het zaterdagkampioenschap in de wacht werd gesleept. In het seizoen 2003-2004 werd beslag gelegd op de KNVB-beker voor amateurs, waarna de roodgelen ten koste van Quick Boys de Supercup wonnen. In het seizoen 2012-2013 legde Ter Leede beslag op de titel in de Hoofdklasse A en promoveerde naar het hoogste amateurniveau. Ter Leede degradeerde vorig seizoen uit de Topklasse van de zaterdagamateurs. Met 22 punten uit 30 duels eindigden de Sassenheimers op de laatste plaats.

Mutaties
Yordi Teijsse en Ronnie Verplancke staan zaterdag oog-in-oog met veel oude bekenden. Beide spelers kwamen in voorgaande seizoenen uit voor Ter Leede. Zij vertrokken van sportpark Roodemolen, evenals Serge van den Ben (gestopt), Frank de Groot (Hillegom), Mark van der Heijden (gestopt), Ryan Holman (GVVV) en Olaf Schell (HFC EDO). Hiertegenover stond de komst van Bogdan Constatin (Swift), Teddy Jansen (Swift), Mark van der Plas (Quick Boys), Ton Schreurs (Pancratius), Jochie Sebrechts (UVS), Clarke Seegers (FC Twente), Tom van der Vlugt (Teylingen) en Jeroen Zuidhoek (Noordwijk).

Onderlinge resultaten
In het verleden speelden Quick Boys en Ter Leede 31 keer eerder tegen elkaar. Ter Leede won elf duels, slechts vijf wedstrijden eindigden onbeslist, terwijl Quick Boys vijftien keer aan het langste eind trok. In de heenwedstrijd walsten de blauwwitten over de Sassenheimers heen. Uit een strafschop opende Yordi Teijsse de score op De Roodemolen. Op slag van rust verdubbelde Jaap van Duijn de voorsprong. Na de pauze bepaalden Teijsse en Maarten Woudenberg de eindstand op 0-4.

Stand van zaken
Met 32 punten uit 23 duels staat Ter Leede momenteel op de achtste plaats op de ranglijst. Na de winterstop is de ploeg van trainer Henk Wisman in een vrije val terechtgekomen. De laatste vijf wedstrijden leverden geen enkel punt op. Vincent Ammerlaan is de clubtopscorer van de Sassenheimers. Hij scoorde elf doelpunten toe nu toe, eentje meer dan Quick Boys-aanwinst Robert Steemers.

Kijkje in eigen keuken
Afgelopen zaterdag boekte Quick Boys de negende uitoverwinning van dit seizoen. Op miraculeuze wijze werden in Ridderkerk de drie punten in de wacht gesleept ten koste van RVVH. Na de reguliere speeltijd leidde de thuisploeg nog met 2-1. In de blessuretijd sloegen de blauwwitten toe. Maarten Woudenberg en Ronnie Verplancke waren trefzeker en zorgden voor een plezierige terugreis.
Quick Boys heeft nog twee punten nodig  om de tweede plaats veilig te stellen. Een overwinning op Ter Leede is derhalve voldoende. De technische staf kan in het duel met de Sassenheimers geen beroep doen op de geblesseerde Gerard Aafjes, Milan Hoek en Philippe den Hartog.

Rondje langs de velden
Tijdens de 24e speelronde van de Hoofdklasse B gaat Katwijk op bezoek bij Spijkenisse. In Rotterdam staan XerxesDZB en ASWH tegenover elkaar, terwijl Kloetinge tegen SHO speelt. Smitshoek gaat de strijd aan met FC Rijnvogels. Verder kruisen RVVH en Noordwijk de degens. Tot slot staat FC  ’s-Gravenzande – Zwaluwen op het programma.

Geef een antwoord