Voorbeschouwing Quick Boys – VVSB

Na de puntendeling in het meeslepende voetbalgevecht tussen VVSB en Quick Boys (1-1) staan beide Bollenstreekclubs morgen (zaterdag) opnieuw tegenover elkaar. Op sportpark Nieuw Zuid zal de beslissing vallen in de finale van de play-offs. Het duel tussen Quick Boys en VVSB begint om 17:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door J.M. de Smalen en N. Kromme, terwijl J. te Kloeze is aangesteld als vierde official. De wedstrijdbal wordt geschonken door hoofdsponsor Ouwehand Visverwerking B.V. uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de thuiswedstrijd tegen VVSB!

In evenwicht
Nadat beide ploegen in het lopende voetbaljaar in vriendschappelijke duels al in balans hielden (4-4 en 0-0), kwamen Quick Boys en VVSB in het eerste finaleduel in Noordwijkerhout eveneens een gelijkspel overeen. Op sportpark De Boekhorst ontvlamde de wedstrijd na tien minuten spelen toen de thuisploeg in de persoon van Frank Tervoert de leiding nam: 1-0. Quick Boys rechtte echter snel de rug, trok het initiatief naar zich toe en kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer kansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk viel het doelpunt twee minuten voor het rustsignaal en kwam van de voet van Kay Tejan: 1-1. 
Ook na de pauze was de formatie van trainer Erik Assink de bovenliggende partij. Dennis Kaars was tot tweemaal toe dicht bij een treffer en Chima Bosman plaatste in het zijnet. In de slotfase leek Tejan zijn ploeg op voorsprong te helpen, maar de inzet van de Amsterdammer verdween voorlangs het doel van sluitpost Ruben Valk. Ook invaller Jesse van Nieuwkerk mocht een poging wagen en zag zijn schot gekraakt worden door verdediger Sven Verlaan. Zo eindigde het bloedstollende duel in een gelijkspel waarmee de ploeg van trainer Erik Assink te weinig kreeg.

Revival
Weinig voetbalkenners hadden in de winterstop geld durven inzetten op VVSB. De Noordwijkerhouters kenden een dramatische seizoenstart en bungelden lange tijd onderaan in de Tweede Divisie. Na zeven nederlagen op rij moest trainer Jack Honsbeek het veld ruimen op De Boekhorst. Eric Meijers werd aangesteld als zijn opvolger. Na een haperend begin, met onder andere een 6-1 nederlaag bij Scheveningen, begon de motor te draaien bij Sint-Bavo waardoor directe degradatie kon worden ontlopen. 
In de halve finale van de play-offs was VVSB in twee duels te sterk voor Hoek, de Zeeuwse competitiegenoot van Quick Boys. Op sportpark Denoek wonnen de Noordwijkerhouters met 3-2, terwijl afgelopen zaterdag de beslissing volgde dankzij een 4-2 overwinning. 

Voorverkoop
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze wedstrijd enorm zijn en daarom wordt een ieder de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa’s op de wedstrijddag te voorkomen.
Leden van de club en leden van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. Ook is een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor KNVB-pashouders (aanmelden via administratie@quickboys.nl). De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor deze bollenstreekkraker. Klik daarvoor op deze link.

Support
Nog één keer dit seizoen vraagt het eerste elftal van de blauw-witten de onvoorwaardelijke steun van het hondstrouwe legioen. Nog één keer de hartstochtelijke aanmoedigingen vanaf de kant waar de achterban van Quick Boys om bekend staat. Iedereen weet wat er op het spel staat. Dus laat je horen, voor Quick Boys 1!

 

Geef een reactie