Voorbeschouwing Quick Boys – Zwaluwen

Na de belangrijke overwinning op Noordwijk (2-0) heeft Quick Boys momenteel de beste papieren in de strijd om de tweede periodetitel. Een van de overige kanshebbers op de ticket die recht geeft op deelname aan de nacompetitie is Zwaluwen, de tegenstander van aanstaande zaterdag. Op sportpark Nieuw Zuid kunnen de blauwwitten goede zaken doen. Het duel tussen de nummer twee en nummer drie van de ranglijst staat onder leiding van scheidsrechter D. Schaper. De inwoner van Dokkum fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Fix Fisch.

Algemeen
Voetbalvereniging Zwaluwen is opgericht op 5 september 1935. De club van voorzitter Hugo van Tienhoven speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het tenue van Zwaluwen bestaat uit een zwart-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. Vorig seizoen eindigde Zwaluwen op de vierde plaats in de Hoofdklasse B.

Mutaties
De formatie van scheidend trainer Adrie Poldervaart – hij vertrekt aan het einde van het seizoen naar Barendrecht – werd in de zomerstop versterkt met Danny van den Berg (FC Lisse), Delano a Cohen (Barendrecht) en Jorno Reurink (Excelsior Maassluis). Hiertegenover stond het vertrek van Ruben Muskiet (onbekend), Rachid El Khaliffi (HOV/DJSCR), Kevin Lenz (onbekend), Chris Promes (onbekend) en Ton Wüsteveld (Westlandia).

Stand van zaken
Met vijfentwintig punten uit dertien duels staat Zwaluwen momenteel op de derde plaats in de Hoofdklasse A. De Vlaardingers hebben twee verliespunten minder dan Quick Boys. Afgelopen weekeinde werd de wedstrijd tussen Zwaluwen en Kloetinge afgelast. De zwartwitten eindigden op de tweede plaats achter Katwijk in de eerste periode en doen nu ook weer volop mee in de strijd om de tweede periodetitel.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Zwaluwen stonden in het verleden elf keer eerder tegenover elkaar sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. De blauwwitten wonnen vijf keer, de Vlaardingers boekten drie overwinningen, terwijl drie onderlinge confrontaties onbeslist eindigden. Op Nieuw Zuid heeft Quick Boys vaker verloren dan gewonnen van Zwaluwen.
De heenwedstrijd in Vlaardingen eindigde in een enigszins geflatteerde 4-1 overwinning voor Quick Boys. Voor rust was Jaap van Duijn met twee rake vrije trappen de grote man aan de zijde van de blauwwitten. Na de doelwisseling was Thom de Vries tweemaal trefzeker. Tussendoor scoorde Edwin van Bueren de eretreffer namens de thuisploeg.

Scoutingsrapport
Met negen treffers is Adair Veiga Lopes clubtopscorer van Zwaluwen. Spelmaker Delano a Cohen heeft vijf doelpunten achter zijn naam staan. Routinier en aanvoerder Edwin van Bueren is de leider van de achterhoede. Linksback Mustafa Celen heeft een verleden bij Rijnsburgse Boys, terwijl de ervaren Osvaldo de Pina in het verleden met Jodan Boys en TOGR tegen Quick Boys heeft gespeeld.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kan nog altijd geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Milan Hoek en Yordi Teijsse. Beide spelers hebben de individuele training weer hervat, maar moeten nog even wachten op hun rentree op de velden. Verder kan trainer Ted Verdonkschot, die Thom de Vries terug ziet keren na een schorsing, beschikken over een volledig fitte selectie.

Rondje langs de velden
IJs en weder dienende speelt koploper Katwijk het uitduel met XerxesDZB. In Ridderkerk staat de subtopper tussen RVVH en Ter Leede op het programma. ASWH is te gast bij Noordwijk en FC Rijnvogels gaat op bezoek bij Spijkenisse. In Zeeland speelt Kloetinge tegen Smitshoek. Tot slot staat het degradatieduel tussen FC ’s-Gravenzande en SHO op de rol.

Geef een antwoord