Voorbeschouwing Spakenburg – Quick Boys

De spanning in de Derde Divisie van de zaterdagamateurs is na afgelopen weekeinde weer helemaal terug. Terwijl Quick Boys een monsterzege op ONS Sneek boekte (7-0), ging Spakenburg verrassend op eigen veld onderuit tegen ODIN’59 (1-2). Het verschil tussen de koploper aan het IJsselmeer en de blauwwitten bedraagt momenteel slechts zes punten. Aanstaande zaterdag kan de ploeg van trainer Gert Aandewiel in één klap de achterstand halveren als zij te gast is aan de blauwe kant van sportpark De Westmaat.
De kraker tussen Spakenburg en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter D. Serik. De inwoner van Deventer fluit om 15:00 uur voor de aftrap. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis mee naar sportpark De Westmaat en steun Quick Boys in de kraker tegen Spakenburg!

Vorig seizoen
Afgelopen seizoen degradeerde Spakenburg uit de Tweede Divisie. De reguliere competitie werd afgesloten met een zestiende plaats. Deze klassering verplichtte de blauwen tot het spelen van nacompetitie. In de eerste ronde waren zij over twee wedstrijden nog te sterk voor zondagderdedivisionist Hercules, maar in de dubbele confrontatie met Rijnsburgse Boys ging het alsnog mis voor de Spakenburgers. Met het aantrekken van John de Wolf als coach en een dozijn nieuwe spelers willen de beleidsbepalers van Spakenburg zo snel mogelijk weer terugkeren op het hoogste amateurniveau. Intussen hebben spits Richard van Schooten (CSV Apeldoorn) en doelman André Krul (Preston Lions FC) de club in de winterstop verlaten. 

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spakenburg stonden in het verleden negentien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen achtmaal, verloren eveneens acht keer en speelden drie keer gelijk. In de heenwedstrijd liepen de blauwwitten tegen een zeer geflatteerde 0-3 nederlaag aan. Op Nieuw Zuid was de thuisploeg in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Quick Boys creëerde ook de nodige kansen, maar in tegenstelling tot de opponent toonde zij zich een stuk minder effectief.

Stand van zaken
Met veertig punten uit achttien wedstrijden is Spakenburg de trotse lijstaanvoerder. De voorsprong op Jong Almere City FC is, na de nederlaag tegen ODIN’59, geslonken tot één punt. Met zestien doelpunten is Kees Tol, die onlangs zijn vertrok heeft aangekondigd, de clubtopscorer van de blauwe kant van de Westmaat. Trainer De Wolf kan in de topper tegen Quick Boys geen beroep doen op de geschorste Giovanni Gravenbeek. 
Quick Boys wil graag aansluiten bij de kopgroep. De technische staf van de blauwwitten kunnen met een nagenoeg complete selectie afreizen naar Bunschoten-Spakenburg. Mohamad Mahmoed keert terug van een schorsing.

Rondje langs de velden
Op de negentiende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
ACV – Capelle
DOVO – Spijkenisse
DVS’33 Ermelo – Jong FC Groningen
Magreb’90 – Scheveningen
ODIN’59 – Harkemase Boys
ASWH – VVOG
Jong Almere City FC – Jong FC Twente
ONS Sneek – Jong FC Volendam

Geef een antwoord