Voorbeschouwing VVSB – Quick Boys

Morgen (woensdag) staat op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout het eerste finaleduel tussen VVSB en Quick Boys op het programma. De inzet van de tweestrijd is een plaats in de Tweede Divisie. De Bollenstreekderby begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque. De inwoner van Capelle aan den IJssel wordt geassisteerd door M. Meijers en K. Weever, terwijl A.J.F. Midden als vierde official fungeert. Reis mee en steun de blauw-witten in Noordwijkerhout!

https://i1.wp.com/quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0001.jpg?w=640&ssl=1

In evenwicht
Quick Boys en VVSB stonden in het huidige voetbaljaar twee keer eerder tegenover elkaar. In de vriendschappelijke wedstrijden hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakten de blauw-witten en de paars-gelen op De Boekhorst er een heus doelpuntenfestijn van. Namens de bezoekers waren Bert Steltenpool (2) en Jesse van Nieuwkerk voor de pauze trefzeker. In de slotfase van het tweede bedrijf tekende invaller Martijn Rog voor de 4-4 einduitslag. Het treffen tijdens het trainerskamp in Torremolinos ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft verliep minder spectaculair. Sterker nog, onder de Spaanse winterzon kwamen beide ploegen niet te scoren.

Revival
Weinig voetbalkenners hadden in de winterstop geld durven inzetten op VVSB. De Noordwijkerhouters kenden een dramatische seizoenstart en bungelden lange tijd onderaan in de Tweede Divisie. Na zeven nederlagen op rij moest trainer Jack Honsbeek het veld ruimen op De Boekhorst. Eric Meijers werd aangesteld als zijn opvolger. Na een haperend begin, met onder andere een 6-1 nederlaag bij Scheveningen, begon de motor te draaien bij Sint-Bavo waardoor directe degradatie kon worden ontlopen.
In de halve finale van de play-offs was VVSB in twee duels te sterk voor Hoek, de Zeeuwse competitiegenoot van Quick Boys. Op sportpark Denoek wonnen de Noordwijkerhouters met 3-2, terwijl afgelopen zaterdag de beslissing volgde dankzij een 4-2 overwinning.

https://i2.wp.com/quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0147.jpg?w=640&ssl=1

Strijdbaar
In de persconferentie na afloop van het thuisduel met sv OSS 1920 toonde trainer Erik Assink zich strijdvaardig. De Almeerder gaf aan dat zijn ploeg de borst kan natmaken voor de confrontatie met VVSB, maar de Noordwijkerhouters moesten dat ook maar doen. Het belooft in elk geval een prachtig tweeluik te worden tussen twee Bollenstreekclubs die er alles aan zullen doen om als winnaar uit de strijd te komen.

Support
De equipe van trainer Erik Assink weet zich op De Boekhorst gesteund door vele honderden Quick Boys-fans. Het hondstrouwe legioen snakt naar successen en zal vierkant achter hun favorieten gaan staan om zodoende een gunstige uitgangspositie af te dwingen voor de return op sportpark Nieuw Zuid op zaterdag 8 juni aanstaande.

Busreis
Quick Boys-supporters die in de voorverkoop een toegangskaartje hebben aangeschaft, zijn in de gelegenheid gesteld om gebruik te maken van het georganiseerd busvervoer vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. De busreis is inmiddels uitverkocht. De vertrektijd is vastgesteld om 19:00 uur.

Routebeschrijving
Bezoekers uit Katwijk die met de auto naar sportpark De Boekhorst afreizen om de wedstrijd bij te wonen dienen er rekening mee te houden dat de afslag Noordwijkerhout (Noord) is afgesloten. Dientengevolge is het sportpark alleen via het dorp bereikbaar. Indien u via de N206 richting Noordwijkerhout rijdt, kunt u afslag Noordwijkerhout (Zuid) / Sassenheim. Vervolgens gaat u beneden aan de afrit links af richting Conferentiecentrum Leeuwenhorst. Bij de rotonde gaat u rechtsaf via de Gooweg richting centrum. Bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor en volgt Victoriberg die u geheel afrijdt. De Victoriberg gaat over in de Herenweg, na ongeveer 500 meter (voorbij de Sint Jozefkerk aan uw linkerhand) ligt parkeerterrein De Brink waar u, voor zover mogelijk, uw auto kunt parkeren. Vervolgens gaat u te voet naar sportpark De Boekhorst gelegen aan Doctor Schaepmanlaan.

https://i0.wp.com/quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0081.jpg?w=640&ssl=1

Geef een reactie