Voorbeschouwing VVSB – Quick Boys | Laurens Mouter

Assistent-trainer Laurens Mouter is verantwoordelijk voor de analyse van de aankomende tegenstanders van Quick Boys 1. Hij toog afgelopen zaterdag daarom naar VVSB – Hoek, waar hij de thuisploeg met 4-2 zag winnen. We spraken met hem in aanloop naar het tweeluik tussen VVSB en Quick Boys.

Wat vond je van VVSB afgelopen zaterdag?
“Ik was verrast door hun goede spel. Ze hebben een moeilijk jaar gehad, maar na de winterstop is er wel behoorlijk wat veranderd. Ze zijn van 4-3-3 naar 5-3-2 gegaan, wat ze zaterdag op een prima manier uitvoerden. Het is een enorm felle ploeg die niet alleen achterin sterk is, maar zeker ook op het middenveld. En voorin hebben ze twee prima spitsen.”

De ploeg krijgt ook veel tegengoals. Ligt daar de zwakte?
“Vooral voor de winterstop kregen ze veel goals tegen, dat was minder in de tweede seizoenshelft. Ze zijn niet voor niks met vijf verdedigers gaan spelen: ze zijn hierdoor verdedigend sterker geworden.”

Hoe verhouden Quick Boys en VVSB zich tot elkaar?
“Het wordt een enorm spannende strijd. Van tevoren is niet te zeggen wie er beter is. Ik denk dat het twee adembenemende wedstrijden zullen zijn, waar de spanning vanaf spat. We zullen twee ploegen zien die er echt voor gaan en die ook willen voetballen. Laten we hopen dat het een strijd wordt die we als spelers én staf niet gauw gaan vergeten.”

Tot slot: kan het net zo’n wedstrijd worden als in de voorbereiding, toen het 4-4 werd in Noordwijkerhout?
“Nee, dat zie ik niet gebeuren. We waren toen beiden nog van alles aan het proberen. Zowel onze als hun verdediging is sterker geworden. Vooral opbouwend en aanvallend is VVSB sterk, dat wordt voor ons een uitdaging.”

Geef een reactie