Voorbeschouwing XerxesDZB – Quick Boys

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys de laatste reguliere uitwedstrijd van het seizoen. De blauwwitten gaan op bezoek bij XerxesDZB. De Rotterdammers, met oude bekende David Almeida in de gelederen, strijden tegen degradatie. Quick Boys hoopt de tweede plaats nu definitief veilig te stellen.
Het duel tussen XerxesDZB, de vorige club van Anthony Bentem, en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter J. Knetsch. De inwoner van Bussum fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Klik HIER voor meer infromatie over het georganiseerd busvervoer naar Rotterdam.

Algemeen
Xerxes De Zomerhof Boys is een Rotterdamse fusieclub die is ontstaan na een fusie tussen RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. De oprichtingsdatum is 1 maart 1904. In het verleden heeft XerxesDZB diverse grote voetbalnamen voortgebracht, zoals Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Rob Jacobs, Coen Moulijn, Eddy Treitel en Faas Wilkes. De Zebra’s werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Faas Wilkes. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Winand van Loon. Quincy Oosterom en Celcius Grant zijn met zeven doelpunten momenteel de clubtopscorers van de Rotterdammers.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigde XerxesDZB op de achtste plaats in de Hoofdklasse B met 36 punten uit 26 duels. Naast David Almeida, die twee seizoenen het shirt van Quick Boys droeg, werden ook Sander Duin (Alphense Boys), Yousif de Kock (BVCB), Quincy Oosterom (Excelsior Maassluis), Ilyas Ouled-Ali (Alexandria’66), Roel van Rixoort (Leonidas), Jair Silva da Fortes (Spijkenisse), Eelco Tigchelaar (Neptunus) en Kevin de Vries (Alexandria’66) vastgelegd. Hiertegenover stond het vertrek van Bentem (Quick Boys), Mike Navajas (Leonidas), Donny Navajas (Barendrecht), Jan Tuitel (Barendrecht), Felino Jardim (Capelle), Serginho van Axel-Dongen (ASWH), Robert Pot (ASWH), Sebastiaan Pot (ASWH), Kevin Patijn (STEDOCO), Joel da Veiga Martins (Brielle) en Jesper Hogedoorn (Kozakken Boys).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse kwamen beide ploegen elkaar één keer tegen in competitieverband. In de heenwedstrijd van het huidige seizoen won Quick Boys met 1-0 van XerxesDZB. In de slotfase van de eerste helft was Harry Zwarthoed de matchwinnaar.

Scoutingsrapport
De selectie van trainer Winand van Loon beschikt over de nodige geroutineerde spelers. Zo hebben David Almeida (30), Celsius Grant (31), Roel van Rixoort (32), Jesse Schotman (31), Miquel Lopes Silva (40) en Eelco Tigchelaar (33) de nodige ervaringen opgedaan bij prominente clubs in het amateurvoetbal.
Met 25 punten uit 24 duels bivakkeert XerxesDZB in de gevarenzone. De Rotterdammers zullen er alles aan doen om het vege lijf te redden. Vorige week kenden de Zebra’s een ware off-day toen op eigen veld met liefst 0-8 werd verloren van ASWH. Quick Boys kan derhalve een zeer gemotiveerde tegenstander verwachten. 

Kijkje in eigen keuken
Trainer Ted Verdonkschot kan ook in het duel met XerxesDZB geen beroep doen op de langdurig uitgeschakelde Gerard Aafjes en Philippe den Hartog. Verder is Henry Opoku geschorst na zijn directe rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. Hiertegenover staat de terugkeer van Anthony Bentem die terugkeert in de selectie na een schorsing. 
Quick Boys heeft nog twee punten nodig om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De ongeslagen status in uitwedstrijden tot nu toe – met dertig punten uit twaalf uitduels zijn de blauwwitten de best presterende ploeg uit de Hoofdklasse B – moet de Katwijkers vertrouwen geven. 

Rondje langs de velden
Op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse B staan Katwijk en Zwaluwen tegenover elkaar. Enkele kilometers verderop speelt FC Rijnvogels tegen ASWH, terwijl degradant FC ’s-Gravenzande bezoek kirjgt van RVVH. In Zeeland staat het duel tussen Kloetinge en Ter Leede op het programma. Spijkenisse ontvangt Noordwijk en Smitshoek kruist de degens met SHO.

Geef een antwoord