Vrouwen 1 scoort er op los

Zaterdag 4 februari. Eindelijk weer een competitiewedstrijd voor het vlaggenschip van de vrouwenafdeling van Quick Boys. De dames trapten om 14.00 af op Nieuw Zuid tegen L.S.V.V. VR1 die op de 3e plek van de ranglijst staat, dus vooraf gewoon een topwedstrijd in de 3e klasse.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de thuisploeg er alles aan ging doen om de tegenstander flink onder de druk te zetten en dat resulteerde gelijk in enkele goede kansen voor de dames. Er werd van achteruit goed opgebouwd en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, waar aanval na aanval werd opgezet en het eigenlijk lang wachten was op het eerste doelpunt.
Na 30 minuten was het Tirza die, na een half jaar blessureleed, na een goede actie van Iris de Lange de 1-0 maakte. Nu was de ban gebroken en waren de dames los! De ballen vielen nu rap na elkaar in de goal. Iris de lange scoorde de 2-0 en de 3-0 (lobje) en Caroliene schoot uit een vrije trap de 4-0 hard tegen de touwen. Sanne had al aardig wat kansen gehad, maar wist vlak voor de rust de 5-0 in de hoek te mikken. Ongekend, met 5-0 de rust in!

In de rust wisselde Quick Boys 3 keer. Gerdina, Iris van Delft en Vera Timmer kwamen erin en het team moest weer een beetje op gang komen. Maar er bleef goed gecombineerd worden en sommige aanvallen waren een genot om te zien. Marieke wist de 6-0 te maken door een mooi wegdraaiend schot buiten bereik van de keepster te plaatsen.
Door concentratieverlies wist de tegenstander tussendoor de 6-1 te scoren uit een hoekschop. Dieuwertje en Tara kwamen er een half uur voor tijd in voor de sterk spelende Julia en Vera Slootweg. De dames gaven toch weer wat gas en dat resulteerde in twee knappe doelpunten van Vera Timmer 7-1 en 8-1. Hierna werd de wedstrijd goed uitgespeeld en werden er nog enkele kansen gecreëerd. De laatste grote kans was voor de goed spelende Esmay, maar die ging er helaas niet in.

Precies op tijd floot de scheidsrechter af en kon Quick Boys 3 punten bijschrijven. Gefeliciteerd dames, de trainers, begeleiding en supporters hebben genoten van het goede aanvallende spel. Volgende week wacht thuis om 14.15 SJZ, medekoploper in de 2e periode. Komt alleen naar Nieuw Zuid om onze meiden naar de overwinning te schreeuwen!