Quick Boys VR1 – Zevenhoven VR1

Het is zaterdag 19 november. De gevoelstemperatuur is -4 graden en Quick Boys Vrouwen 1  heeft de lastige uitwedstrijd in en tegen Zevenhoven Vr 1 op de agenda staan. Voor de dames een iets ander tijdstip dan normaal, want het vertrek is om 10.00 vanaf het marktplein.

Met hier en daar nog kleine oogjes, vertrekt de ploeg naar Zevenhoven. Als gevolg van enkele langdurige blessures, Caroline en Iris van Delft (wel voor nood op de bank) en ziekte van Tara, gaan de vrouwen ietwat gehavend met 13 speelsters proberen om de achtste overwinning op rij en daarmee de periodetitel binnen te slepen.

De warming up moest helaas weer, zoals vervelend genoeg zo vaak dit seizoen weer op een klein strookje plaatsvinden. In ieder geval leidt het zoals wel vaker dit seizoen tot een zwakke start van de Blauwwitten. De wil is overduidelijk er wel, maar het samenspel en de beweging zonder bal ontbreekt in die openingsfase. Als gevolg daarvan is het juist te thuisploeg die af en toe gevaarlijk uitbreekt en na 10 minuten zelfs de 1-0 scoort. Niet accuraat ingrijpen en geen rugdekking geven aan elkaar leiden het doelpunt in. Gelukkig laat ook deze keer Quick Boys het karakter zien dat de ploeg dit seizoen zo kenmerkt. Zo leidt een tegendoelpunt vrijwel altijd tot het rechten van de rug en er een tandje bij schakelen. Zo ook deze zaterdag en binnen een paar minuten is het Jedidja die na een aanval over rechts met een hoge lob de 1-1 binnenschiet.

Het spel van de Blauwwitten wordt naarmate de wedstrijd vordert ook beter en er volgen weer mooie aanvallen over de zijkanten. Dit seizoen zijn de hoekschoppen een sterk wapen en na een strakke corner van Marieke weet Esmay in de kluts de bal in de goal te werken en zet daarmee de verdiende 1-2 voorsprong op het bord. Nadat Julia aan de linkerkant al een paar keer gevaarlijk is geweest, scoort ze in de 30e minuut de 1-3 met een mooi lobje over de keepster heen. Zo gaan de vrouwen met een 1-3 de rust in, waar de thee deze keer een welkome gast is. Hoewel de voorsprong een feit is, was het spel nog niet van het niveau dat de dames normaliter laten zien. De rust is dus een mooi moment om ook daarbij stil te staan.

Nadat begin tweede helft Femke en Vera Slootweg (beiden lichtgeblesseerd) vervangen worden door Iris de Lange en Anne-Roos, gaan de Blauwwitten voortvarend van start. Snel proberen de vrouwen in hun eigen spel te komen, maar Zevenhoven blijkt een taaie tegenstander te zien, met combinatievoetbal waar Quick Boys het gewoon lastig mee heeft. Een van de weinige hoogtepunten in de 2e helft is een mooie redding van Leonie die de bal uit de korte Hoek tikt. Quick Boys probeerde nog wel aan te zetten om de voorsprong verder uit te bouwen, maar lijkt er niet in te zitten vandaag.

De staf en wisselspeelsters zijn inmiddels bijna bevroren als gevolg van door de venijnige wind, dus het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter werd met gejuich begroet. Met de 1-3 winst en inmiddels 8 wedstrijden op rij ongeslagen, kronen de vrouwen 1 zich terecht tot PERIODEKAMPIOEN!

Na een korte speech van de trainers werd er onder het genot van een klein drankje door de dames het terechte feestje gevierd. Het feest wordt compleet als later op de dag ook nog het nieuws binnenkomt dat de concurrentie verloren heeft. Zo is de voorsprong op de nummer 2 inmiddels opgelopen naar zes punten, al met al een topdag dus!

Volgende spelen de vrouwen de mooie wedstrijd en derby tegen FC Rijnvogels op de Kooltuin. Aanvang van de wedstrijd 10:30 uur.