Wedstrijd van de Week: Quick Boys 3 – Rijnsburgse Boys 3

Het is tijd voor een nieuw item op de site: de Wedstrijd van de Week. Quick Boys 3 trapt de rubriek af. Zij speelden dit weekend de derby tegen Rijnsburgse Boys 3. Daarnaast is er aandacht voor de grootste overwinningen van dit seizoen.

Introductie
Het derde elftal van Quick Boys is bij uitstek een opleidingselftal waarin jonge jongens een kans krijgen te wennen aan het seniorenvoetbal, om waar mogelijk zichzelf door te ontwikkelen richting het tweede, en hopelijk daarna het eerste elftal. In het nabije verleden is dit diverse spelers gelukt, zoals Mike Filippo, Stefan van der Plas, Niels van Veen en Dennis van der Plas, sinds een jaar basisspeler in het eerste. Quick Boys 3 komt ook dit jaar uit op het hoogst mogelijke niveau, namelijk de reserve 1e klasse. Het elftal bestaat vrijwel louter uit spelers die de jeugdopleiding hebben doorlopen. Kenmerkend voor de ploeg zijn dat de prestatie en gezelligheid hand in hand moeten gaan. Bovendien zijn er een aantal ‘oudere’ jongens in het team, die rust en routine moeten brengen om de jongens met potentie een zo goed mogelijke leeromgeving te bieden.

Uiteraard probeert Quick Boys 3 te gaan voor een zo hoog mogelijke eindpositie, waarbij dit seizoen in ieder geval gericht wordt op een plek bij de eerste vijf, een doelstelling die eventueel nog aangescherpt kan worden in de winterstop. Daarnaast wordt geprobeerd om spelers klaar te stomen voor het niveau van Quick Boys 2 en wordt de spelopvatting van de A-selectie zoveel mogelijk gekopiërd om de doorstroming soepel te laten verlopen. Tot slot is plezier heel belangrijk in het elftal. Voetbal is een hobby, en plezier is de basis voor goede prestaties.

De wedstrijd
Quick Boys 3 nam het afgelopen zaterdag op tegen Rijnsburgse Boys 3. Een echte derby dus. Helaas verloor de ploeg van coach Aron Haasnoot de wedstrijd nipt. Dankzij een kopbal van Marco van der Plas uit een corner kwamen de blauwwitten nog wel op voorsprong. Met een moeilijk te bespelen tactiek nam Rijnsburg de wedstrijd steeds meer in handen. De organisatie van Quick Boys 3 stond echter naar behoren en gaf nauwelijks kansen weg. In de 38e minuut kwam Rijnsburg na een vrije trap en de kluts op gelijke hoogte; vlak voor rust werd het door onoplettend verdedigen 1-2 na een steekpass door het hart van de defensie.

Door het 4-4-2-systeem van Rijnsburgse Boys kwam Quick Boys lastig in het spel. In de tweede helft werd er met meer opportunisme gespeeld en werd de druk op het doel van Rijnsburg vergroot. Het begin van de tweede helft leverde dit nog weinig op, maar in de loop van de tweede helft kreeg het derde elftal van Quick Boys steeds meer grip op de wedstrijd en hing de 2-2 in de lucht. De kansen waren echter niet aan Quick Boys besteed. Een 1-2 verlies was dan ook onafwendbaar.

Op naar volgende week. Voor Quick Boys 3 wacht dan het altijd lastige Forum Sport 2.

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.