Yuri Guijt en Jason Oost naderen rentree

Yuri Guijt en Jason Oost zijn momenteel op de weg terug van een langdurige blessure. Voor Yuri heeft het herstellen ruim een jaar geduurd. Inmiddels heeft hij dan ook wat minuten op de velden mogen maken. Jason Oost is momenteel weer voor een groot deel pijnvrij.

Yuri Guijt
Zoals gezegd is Yuri heel blij dat een rentree weer in zicht is. ”Het is weer fijn om op de velden te staan na ruim een jaar revalideren. De revalidatie ging relatief snel voorbij, alleen naar het einde toe werd ik wat ongeduldig. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en wilde ik gewoon weer gaan spelen, gelukkig zijn we daarmee begonnen.”

Voordat Yuri geheel klaargestoomd is voor het eerste, zal hij ergens anders minuten mogen maken. ”Doordeweeks train ik gewoon mee met het eerste elftal. Daarnaast speel ik mijn wedstrijden bij het tweede. Hierin wordt de speeltijd opgebouwd om wedstrijdfit te worden. Het is afwachten hoe mijn knie hierop reageert, aan de hand daarvan wordt met de staf bepaalt wanneer ik kan aansluiten bij de wedstrijden van het eerste.”

Als voetballer wil je natuurlijk zoveel mogelijk voetballen. Makkelijk was het afgelopen jaar dan ook niet voor Yuri. ”Na een jaar te hebben toegekeken wil ik laten zien wat ik (nog) kan. Mijn eerste seizoen na mijn FC Rijnvogels periode, is niet gelopen als wat ik ervan had verwacht. Ik hoop mijn oude niveau van destijds weer op te pikken en van daaruit weer van waarde te zijn voor het elftal. Ten eerste hoop ik zonder schade de tweede seizoenshelft door te komen. Daarnaast wil ik graag nog van waarde zijn voor het eerste elftal. Het belangrijkste is dat ik fit word en terug kom op mijn oude niveau. Vanuit die basis kunnen we verder bouwen en vervolgens afwachten hoe het dan verloopt.”

Jason Oost
Ook Jason Oost is herstellende. Tot nu toe heeft Jason naar zijn zin veel te weinig minuten gemaakt en hoopt hij wat dat betreft snel zijn rentree te kunnen maken. ”Ik kijk er enorm naar uit om mijn rentree te maken. Sinds ik hier ben heb ik door die blessure helaas nog heel weinig kunnen laten zien. Het voelt heel goed om eindelijk weer voor een groot deel pijnvrij te kunnen trainen en spelen.”

Want ook Jason werd geteisterd door een langdurige blessure. Het herstel verliep met kleine stappen. ”Er zit wel een stijgende lijn in. Het is een blessure waar ik soms helaas onverwachts een terugslag mee heb gekregen, omdat het om een beklemde zenuw in mijn onderrug gaat. Je zou het kunnen vergelijken met een hernia: het kan zomaar ontstaan, maar ook zomaar weer terugkeren. Op dit moment ben ik positief gestemd, maar houd ik een klein beetje een slag om de arm.”

Binnenkort hoopt Jason dan ook zijn rentree te kunnen maken. ”Dat ik weer wedstrijdminuten heb gemaakt, betekent dat ik niet heel ver van mijn rentree ben in het 1e elftal. Alleen is het moeilijk om aan te geven wanneer dit precies zal zijn. Als alles goed verloopt, hoop ik ergens de komende weken mijn rentree te maken.”

”Ik hoop in eerste instantie zo snel mogelijk fit te worden zodat ik eindelijk van waarde kan zijn voor het team. Nieuw bij een club komen en dan zo lang geblesseerd zijn, is natuurlijk erg frustrerend. Zowel voor mij als voor de supporters en iedereen die direct en indirect bij het elftal betrokken is. Voor heel Quick Boys hoop ik nog op een fantastische 2e seizoenshelft en ik wil hier zelf aan bijdragen door zo snel mogelijk terug te keren en alles te geven tot aan het eind van het seizoen!”

 

Geef een antwoord